99 entry daha
  • şurada küfürler saydıran, kadına "orospu", "katil" diyenler anneleriyle, teyzeleriyle, halalarıyla, büyükanneleriyle oturup bir konuşsalar yerin dibine geçecekler haberleri yok. yani madem öyle, hepinizin aile efradı "katil"lerle dolu, haberiniz yok! hanginiz annesinin kaç kez kürtaj yaptırdığını biliyor? kaçınız sordu yani? köylerdeki ebelerin işinin doğurtmak olduğu kadar "düşürtmek" de olduğunu kaçınız biliyor? kaçınız spiral kaçağısınız, doğum kontrol hapı kaçağısınız mesela, hiç düşündünüz mü? korunma yöntemleri yüzde yüz koruyor mu zannediyorsunuz, o kadar saf salak mısınız? kaldı ki korunma yöntemlerinin çoğu, özellikle türkiye'de çok yeni yaygınlaştı. evli kadınlar için de kürtaj olmak hiç "canilik" falan değil, istenilen sayıda çocuğa sahip olduktan sonra kaza ve kaçak anlarında başvurulan gayet normal bir yöntemdi, hâlâ da öyle. 30-40 sene cinsel açıdan aktif bir hayatınız olduğunda hiç mi kaza, kaçak, aksama olmayacak zannediyorsunuz siz yahu? elinizden geleni yapın, istediğiniz kadar korunun, ona rağmen gene olacak yani muhtemelen. neyse ki tıp teknolojileri gelişiyor da kaza oranı düşüyor, hepsi bu.

    çoğu yeniyetme veya uzun yıllar boyunca devam eden, düzenli bir seks hayatı olmayan insanların duyunca şaşırdığı kadın, başka bir şey değil. diyorum ya, oturun bir ailenizdeki kadınlarla konuşmayı deneyin, eğer konuşturabilirseniz anlatırlar size. yahut jinekologlar varsa etrafınızda onlara sorun, bakın bakalım yapılan kürtaj işlemleri hep zannettiğiniz gibi "evlilik dışı ilişki yaşayan"lara mı yapılıyor? böyle soru sorup düşünmeyi öğrenirseniz, belki o zaman daha az salakça cümleler kurarsınız, mesela kadınların da çocuk istemeyebileceğini fark edip "o erkekler demek ki seni istememiş ki ondan bebeği aldırmana izin vermiş" filan diye saçmalamazsınız. hayır böyle deyince gene pek çocuğunuz babanızın annenizi istemediğini ima ediyor, farkında değilsiniz.

    ha bunun ötesinde, "katil, cani" diyenlerin hepsi, kan pıhtısından ibaretken alınan şeye bu kadar duyarlı olduklarına göre vegan, hatta frutaryen olmalı. aksi halde kendileriyle çelişiyorlar. ben vegan olmadığım için kürtaj yanlısı olunca kendimle çelişmiyorum mesela, evet rahatlıkla "onun bedeni, onun kararı" diyebiliyorum. o zamanın tıp teknolojisinde kürtaj olmak, hem de defalarca olmak çok acılı bir deneyim olsa gerek, lale belkıs için üzüldüm. bunun da ötesinde, hiçbir şey benim veya sizin karışma haddinin olduğu şeyler değil.

    okuduğunu anlayamayanlar için edit: "kan pıhtısı" dediğiniz seviyede olan şey zaten henüz "cenin" değil. embriyo, fetüs, cenin, zigot vs. bu terimlerin hepsinin bir tıbbi karşılığı var, belli durumlara-sürelere denk geliyor ve ben rastgele kullanmıyorum. rastgele kullandığımı varsaymanız sizin hatanız. tutup "o kan pıhtısı dediğin şey hissediyo bi kereee" demeyin. hayır, rahme düştüğü andan itibaren hissetmiyor, saçma sapan konuşmayın.

    bir de bir argümanım yanlış anlaşılmış belli ki. "veganlar kürtaja karşı olmalıdır" demiyorum, "kürtaja toptan karşı olacak kadar, kan pıhtısını bile 'hisseden canlı' gibi varsayacak kadar hassassanız eğer, o zaman vegan, hatta frutaryen olmanızı bekliyorum" diyorum. zira frutaryenler bitkileri bile kendileri koparmaz, kendiliğinden dalından düşmüş olanı yerler vs. yani bu iki yönlü bir önerme değil," veganlar kürtaja karşı olmalıdır ve kürtaja karşı olanlar vegan olmalıdır" demek değil. anlaşıldı umarım.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap