67 entry daha
  • bazı resimlerinde wolverine'e benzeyen cenova doğumlu italyan keman virtüözü ve bestekâr. en sevdiğim bestesi 24 caprices for solo violin op. 1... üzerine tanımam...

    bir şeyler okur-yazarken kesinlikle dinleyemediğim keman virtüözü.

    eserlerini dinlerken gayri ihtiyari heyecanlanıyorum ve kalp atışlarım hızlanıyor. o yüzden bir şeylere odaklanmam gerektiğinde veya uyumadan önce paganini almıyorum.

    hayat hikayesine bakacak olursak, gençliğini, napolyon fransa'sı döneminde işgal olunan italyan şehir cumhuriyetlerinde bir kaç-göç içerisinde yaşamış. bu belki de gezgin virtüöz (travelling virtuoso) olarak anılmasının sebebidir.

    kendisi hakkındaki biyografilerde bahsedilen en belirgin özelliklerinden biri de kumar tutkusu. büyük rus müellifi fyodor m. dostoyevski gibi kumarbâzın önde gideni... bu durumu söylememin sebebi, bu tutkusunun ve bazı başka şeylerin bir süre sonra ruh halini ve dolayısıyla müziğini etkilemiş olmasıdır. bu nedenle daha velûd olabilecek bir bestekâr -belki bilinçli belki bilinçsiz bir bir tercihle- biz paganini-perestleri daha yazılmamış; belki bestelenmiş olsa mükemmel olacak bestelerinden mahrum bırakmıştır.

    iyi ki yaşamış ve hoş bir seda bırakmış şu gök kubbede...
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap