• bir hakikat. aslında ülkedeki temel sorunlardan biri; halkın, hangi başarının / başarısızlığın kimden ötürü olduğunu bilmiyor oluşu. bu halk'a bazı sözlük yazarları da dahil.

    kutsal bilgi kaynağına biraz bilgi ekleyelim. şubat 2001'de herkes ne yapacağını kara kara düşünürken özellikle kalkınma alanında yaptığı çalışmalarla nam salmış bir isim geldi ülkemize: (bkz: kemal derviş)

    kendisinin imf ve dünya bankası işbirliğiyle hazırladığı program ülkemizin küresel ekonomiye tam entegrasyonunu sağladı. merkez bankası düzenlemeleri ve vergi reformları gibi konularla 2001-2006/2008 dönemlerini kapsayan güçlü ekonomiye geçiş programı oluyor bu. akp enkazdan toparlanan bir ekonomi devralmıştır, ve derviş reformları döneminin ekmeğini hala yemektedir. 2007 örneğin: merkez bankasının özerkliğinin verdiği uygulamalara karşı dönemin başbakanı aba altından sopa gösterdi, yıl bitince de 'bakın enflasyonu nasıl da düşürdük'

    akp'nin olmadığı bir senaryoda işler şöyle olurdu: x partisi iktidar.
    2003'e kadar: "hani ekonomi düzelecekti, hükümet istifa"
    2006'ya kadar: "düzeliyor galiba lan, adamlar yapıyor, neydi o derviş öyle pühh"
    2008-2009: "laaaaaaaan"
    2010-2014: "abi 10 oyum olsa 10u da x partisine"
    şimdi bu yanıtların önemli bir kısmı da dış olaylarla ilgili: 2008/2009 küresel kriz, 2010 sonrası tüm dünyada düşük faizli ucuz dolar vs.

    2014 sonrası tepkiler ise x partisinin bu düşük faizli dönemdeki politikalarına bağlıydı, mevcut olanın nasıl bir politika izlediğini ise biliyoruz zaten.
    son olarak yeni şafak'ın fb sayfasında, derviş'in yeniden bakan olabilmesiyle ilgili bir karşı-haber paylaşımına yapılan yorumu ekleyeyim: 'bu yahudi **** geldi kriz çıkardı'
hesabın var mı? giriş yap