9 entry daha
  • metabolizması hızlı çalışan insanların gayet söyleyebileceği şey. çevremde var böylelerinden 3-5 tane. zaten amaçları kilo almak ama alamıyorlar. yemekhaneye birlikte gittiğimiz için yediklerine şahit oluyorum. yalan söyleme durumları yok yani. onların yediklerini ben yesem 1 ayda 8 kilo alırım. onlar yiyor, ama gidip 3 saat sonra sıçıyor. ben ise bugün yediğimi anca yarına sıçabiliyorum. bağırsaklar, o bok orada durduğu müddetçe emer de emer.

    bakın mesela filler günün neredeyse 16 saati beslenmek zorundadır. dev cüsseleri olduklarından değil, bağırsakları kısa olduğundan sürekli yerler. zaten yediklerini neredeyse olduğu gibi sıçıyorlar. kocaman bok dağları bırakıyorlar ardılarında. su gergedenları ise fillerle hemen hemen aynı ağırlığa sahip olmalarına rağmen günde 1-2 saat besleniyorlar. geri kalan vakitlerinde bataklıkta keyif yapıyorlar. çünkü bağırsakları çok uzun. yedikleri iyice sindiriliyor ve emiliyor. bokları da keçi boku gibi.

    olay karaciğerin ve bağırsağın performansında bitiyor yani. sindirimin hızlısı da yavaşı da sıkıntı. yavaş sindirim kabızlık, şişlik ve ağrı yapar, kilo aldırır. hızlı sindirim kan değerlerini düşürür, gereğinden fazla acıktırır.

    denge önemli. bol bol lifli gıdalar tüketin.
129 entry daha
hesabın var mı? giriş yap