269 entry daha
  • büyük bir inşaat projesi için amerika'dan ülkelere bir teklif yapılır ve ihale süreci başlatılır. ilk teklifi yapan almanya'dır; 5 milyar dolara tüm projeyi 2 senede yapacaklarını ve projeyi tamamen alman teknolojisi ve disipliniyle harmanlayacaklarını anlatan şahane bir sunum yaparlar. amerikalılar çok etkilenir.
    sıra çin'e gelir; 3 milyar dolara 1,5 senede bu projeyi tamamlayabileceklerini, çünkü ellerinde inanılmaz bir mühendislik dehası iş gücünün olduğunu anlatırlar. amerikalılar dört köşe olmuştur ve işi çinlilere vermeye karar vermişlerdir ki ortaya türkler çıkar.
    bu işi 3,5 milyar dolara 1,5 senede bitirebileceklerini anlatan bir sunum yaparlar. amerikalıların kafaları inanılmaz derecede karışır, çünkü neredeyse çinli rakipleriyle başa baş bir teklif vermişlerdir. konuyu tartışmak üzere türklerle bir toplantı ayarlanır;
    "verdiğiniz teklif gerçekten bizi çok etkiledi, biliyorsunuz ki alman rakiplerinizi solladınız ve çinli rakiplerinizle neredeyse başabaş bir teklif verdiniz. çinliler de üretim konusunda basite kaçabiliyorlar. eğer üretim standartlarınız çinlilerden daha üstünse sizinle çalışmak isteriz. bize bu projeyi nasıl yapmayı planladığınızı biraz anlatır mısınız?" demişler.
    türkler bunu duyunca çok heyecanlanmış ve hemen bu sorunu nasıl çözeceklerini anlatmış;
    "iş çok basit, projeyi çinlilere 3 milyar dolara 1,5 senede yaptıracağız, kalan 500 milyonu da yarı yarıya sizinle birlikte paylaşacağız! böylece hem almanlardan üstün olacağız hem de karşılıklı para kazanmış olacağız."

    yani, tamamen yerli ve milli bir kurdur.
170 entry daha
hesabın var mı? giriş yap