48 entry daha
  • bir bakışta nicklerden cinsiyet analizi yapabilen bir yazarın tespiti. ayrıca hislerinin çok kuvvetli olduğunu "umurlarında değilmiş gibi hissediyorum" cümlesinden anlamak mümkün. ekonomik krizi umursamanın tek ölçütü de ekşi sözlük'te ilgili başlıklara yazmak zaten.

    kadın/erkek demeden herkesi etkiliyor bu kriz. ister dışarı çıksın, ister kozmetik/giyim/market/kitap/elektronik alışverişi yapsın, hatta isterse sadece büfeden su alsın, gündemi ekonomik anlamda takip etmese bile her şeyin ne kadar pahalandığını görmemesi, umursamaması mümkün mü "kadınların"? bir zamanlar uygun fiyatlarıyla tanınan markalar bile aldı başını gitti.

    kadınlarla en çok özdeşleştirilen "kozmetik" için, ekonomik krizden etkilenen en az etkilenen sektörlerin başında gelir demiş birisi. genelde para birimi dolar ya da euro olan ülkelerin ürünleri ithal ediliyor, dolar olmuş 4,65 tl, euro olmuş 5,5 tl. daha bunun bin çeşit vergisi var. milletin yurt dışında daha ucuz diye tercih ettiği drugstore markaları bile o kadar pahalı ki yanlarına yaklaşmak imkansız hale geldi! nerede kaldı high end.

    hayattaki tek gayesi dış görünüşü olsa bile bir kadının sırf kozmetik ürünlerinin fiyatlarını gördüğünde kriz yok sanması ya da umursamaması mümkün değildir (para içinde yüzdüğünden biz fanilerin çilesini anlayamayacak olanlar arasında hem erkekler hem de kadınlar vardır diye belirtmek isterim). aynı durum başka sektörler için de geçerli.

    ülke olarak topluca batarken bile genelleme yapmaya, kadınları ezmeye devam edenlere diyecek pek bir sözüm yok zaten.
598 entry daha
hesabın var mı? giriş yap