13 entry daha
  • yeni bir yayına göre abd'de göğüs kanseri ileri düzeyde metastaz yapmış bir kadının tümörlerini tamamen temizlemeyi başarmışlar. hastanın durumu 22 aydır stabil ve (bkz: remisyon) döneminde imiş. tümörlerin içindeki kanser hücrelerini tespit etmeyi öğrenmiş ama az sayıdaki akyuvar hücrelerini (lenfosit) tespit edip onları laboratuvarda çoğaltıp hastaya geri vermek şeklinde bir yöntem. kanser hücrelerinin dna analizini ve mutasyonlarını tespit etmeyi gerektiriyor. bu analize göre tümörde savaşmakta olan lenfositlerden (til kısaltması, tümöre saldıran lenfosit diyelim türkçesine) uygun olanları seçilip çoğaltılıyor.

    kolon, rektum, prostat, akciğer, göğüs, pankreas kanserlerinde işe yarıyor, bunlar kanserden ölümlerin %90'nından sorumlu.

    yalnız kötü haber şu ki bunun ne kadar masraflı olduğunu tahmin etmek zor değil. bu yaygın bir tedavi olarak onaylanıp zenginlerin hayatını uzatmaya başladıktan sonra, dna analizi ve uygun til tespiti işlerini otomasyona geçiren ve ucuzlatan sistemler ve yöntemlerin gelişmesi ile 20 yıl sonra ortalama bir sosyal güvence sahibine fayda sağlar diye ümit ediyorum. şimdilerinde 40'larında olanlar ve daha genç arkadaşlar sıkı durun sağlığınıza dikkat edin elden ne kadar geliyorsa artık..

    https://www.forbes.com/…breast-cancer/#46c72faf1005
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap