6170 entry daha
  • lebron’un bu saatten sonra cavs’la bi daha şampiyonluk kupasına uzanması imkansız. gsw karşısında süpürüldü. gsw karşısında yorgunluğu çok göze çarptı. bunun başlıca nedeni bu sezon 82 maçın tamamında oynayıp 41.9 dakika ortalamayla sahada kalmasıydı. daha önceki sezonlar lebron playoff’a doğru bi kaç maç dinlenirdi. zaten doğu konferansının rekabet gücünün düşük olmasından dolayı playofflarda finale kadar rakiplerini 4-0 veya 4-1 gibi serilerle geçtiğinden finalde çok dinç olurdu. 33 yaşında olmasına rağmen bu sene maç başına playofflarda 41.9 dakika süre aldı. en önemlisi de kendi yükünü alabilecek ikinci oyuncunun olmamasıydı. bunun nedeni de kendisi. ona yardımcı olabilecek bi koçla çalışmaması aşırı özgüvenin getirdiği her şeyi ben yaparım duygusu onu ilerleyen yaşında kendisini çok yalnız bıraktı. onun ne haterıyım ne de fanı. oyun mentalitesi ve yetenek olarak stephon marbury’den farkı yok. onun epeyce hormonlusu. kendi boyutundaki oyunculara göre aşırı güçlü, atletik ve de bi oyun kurucu kadar topla oynama yeteneğine, saha görüşüne sahip. aslına bakılırsa nba’e bu kadar yetenekli ikinci bi oyuncu gelmedi. bi daha gelmesi de çok zor. her geçen sene kendini inanılmaz geliştirdi. fade away’dan tutun da post oyunlarını el üstünden şut atabilmeyi hücum repertuarına kattı. nerdeyse topu alıp yarı sahaya kadar kendisi getiriyor. bunlar bi oyuncu için ekstra efor. gereksiz de. hücumda oyunu kendisinin yönlendirmeye kalkması hücuma kendini saklayabilmek ve faul problemine girmemek için savunmayı aksatması en büyük eksileri. gsw karşısında bir çok pozisyonda gereksiz yere gsw’nin sayı bulmasına neden oldu. onlar attı biz de atarız gibi mantıkla oynayınca 4-0 gibi sonucu kucağında buldu. cavs, gsw karşısında maç başına 116 sayı yemiş. bu savunmayla şampiyonluk imkansız. oysa gsw, houston karşısında 107 sayı ortalaması ile hücum edebildi. houston kazandığı maçlarda gsw’yi 97 sayı ortalamayla tuttu. gsw’yi olabildiğince düşük tempoda tuttuğu müddet onları yenebildi. gsw ile atma yarışına girilirse rakip takımların seriyi kazanmaları imkansız.
    kesinlikle offseasonda cavs’ı terk edecek. en doğal hakkı. sonuçta profesyonel bi oyuncu. gideceği takımlar irdelenirse lebron’u şu an free agent olarak kendi takımlarına dahil edebilecek iki güçlü aday var. bunlardan biri lakers diğeri de sixers. lakers’a gitmez çünkü takım daha çömez ve bi kaç seneye ihtiyacı var. lebron’un bekleyecek o kadar süresi yok. sixers ise tam muamma. ben simmons’ın( lebron 2) şut özürlü olması topla oynamayı çok sevmesi embiid’in sağlık problemi ve hücumda gereksiz yere ısrarla topu kullanması lebron’un oyun stiline uygun değil. lebron’un sevdiği takım yapısı ise 3 şutör bi de pota altında blok yapıp ribaunt toplayacak uzun.
    diğer gidebileceği takım olarak boston , houston, spurs ve miami konuşuluyor.
    boston celtics’e yakın muhabirler, boston yönetiminin lebron için gençlerden oluşan takımı dağıtmaya niyetleri olmadığını söylüyorlar.
    houston nasıl kadroya dahil edebilir o da ayrı soru işareti.
    en güçlü aday şu an miami heat olarak gözüküyor. pat riley, lebron’un takıma katılmasını çok istediği söyleniyor. lebron player option’u kullanırsa pat riley, cavs’la takas yoluyla lebron’u miami’ye getirecek. takasda kullanmayı istemediği sadece iki oyuncu var. bunlar josh richardson ve bam adebayo. cavs’a önereceği isimlerse hassan whiteside ve tyler johnson veya gordon dragic artı 1.tur draft hakkı. belki de üçlü takas yapar. miami’ye giderse miami şu an takım yapısı olarak lebron’un istediği tarzda ama gsw’ye şansının tutması yine çok zor.
    spurs’un lebron’u kadroya katmak istediği söyleniyor ama salary cap’te yer açmaları gerekiyor. nasıl yaparlar şimdilik muamma. lebron’un şu an şampiyonluk için gidebileceği en ideal takım. eğer giderse lebron’un oyun anlamında bi çok şeyden feragat etmesi demek. hayatında hiç çalışmadığı bi sert ve disiplinli hocayla çalışacak.lebron ise koç konusunda epey alıngan birisi. savunmada hata yaptığında popoviç’in yüz ifadesini şimdiden merak ediyorum. son maçta george hill üçlük çizgisi civarında curry’i savunuyordu. mcgee perdelemeye gelip curry’e şut atması için alan açtı. tabii orda mcgee’i takip eden hill’le switch yapması gereken lebron iken lebron ağır adımlarla curry’e yalandan da olsa önünü kapatmaya çalıştı. karşıdaki curry. yarım metre boş alan bulup affetmeyen adam ve üçlüğü soktu. maç da başa baş gidiyordu. belki gsw iki pozisyon daha sayı bulamasa direnci kırılabilirdi. işin komiği tyron lue ‘da pozisyon ile ilgili zerre bi tepki yok. bu pozisyondan sonra cavs hücuma geçtiğinde sadece takıma haydi çocuklar yaparsınız diye tempo tutuyordu. popoviç ise böyle pozisyonda çıldırır.
    eğer lebron, popoviç’e senin askerin olucam derse hayatının ikinci baharını yaşaması olağan. belki de şampiyonluk sayısında jordan’a yetişebilir. popoviç onu sezon içinde yeterince dinlendirir ve playoff’a diri saklar. kawhi ile de iyi ikili olmalarını da sağlar. kawhi’nin sas’tan takımda kalması için de çenesi kapanır. tabii ki de lebron sadece hücumu düşünmeyecek. oyunu her iki tarafıyla oynamak şartıyla. lebron’un da öyle bi lüksü kalmadı. o zaman gsw hanedanlığına son verebilir.
5783 entry daha
hesabın var mı? giriş yap