102 entry daha
  • klasik dedektif filmlerini sağlı sollu tokatlayan( daha doğrusu uçan tekme atan ) bir güney kore başyapıtı.

    film için hiçbir öneminin olmadığını düşünmeme rağmen yine de merak edenler için katilin kim olduğunu açıklıyorum. ( hayatın sırrını veriyorum gibi oldu ama neyse )

    --- spoiler ---

    film sırasında dikkatimi çeken ve anlam veremediğim bir sahne vardı.ancak filmin sonunda katilin kim olduğunun gösterilmemesi ve ''sıradan biri olarak'' nitelenmesi sonucunda bana göre anlam kazanan ve taşların yerine oturduğu yani katilin gösterildiği o sahne ;

    filmin 01:10:55 saniyesinde yani kırmızı donlu sapık aile babasının( ne tamlama oldu be! ) sorgulandığı sahnede odaya giren bir kişi vardır. merdivenlerden yavaş yavaş aşşağı inmektedir ve ellerinde beyaz eldiven olan bu kişinin yüzünü göstermeden kamera diğer plana geçer. sorgu devam etmektedir ve arka planda bu sefer kalorifer görevlisi olduğunu anladığımız bu kişi yan profilden yüzü tam gözükmeyecek şekilde 2 defa kafasını çevirip arkasındaki sorgulanan kişiye bakar(kırmızı donlu sapık aile babası) ve tekrar kaloriferle uğraşmaya geri döner. daha sonra kamera yine bu kişinin odadan çıkışını aynı girişinde olduğu gibi beyaz eldivenleri gözükücek şekilde gösterir ve diğer plana geçer.

    filmle hiçbir alakası olmayan bu kişinin bu kadar gözüme sokulması bile yeterliyken, hemen diğer planda sorgulamayı dışarıdaki pencereden izleyen dedektifin(seul'dan gelmiş olan,şehirli) yanından yine arkası dönük ve beyaz eldivenleri gözükücek şekilde kalorifer görevlisi olan katil merdivenleri çıkmaktadır ve en önemlisi bütün bu sahnelerde, ne uçan tekme atmayı seven dedektif, ne suçluyu gözünden tanıyan dedektif ne de şehirli dedektif kafasını çevirip bir kez bile kalorifer görevlisine bakmamıştır. çünkü o ''sıradan'' bir adamdır. algılarımızdaki korkunç katil profilinr sahip değildir ve hiç dikkat çekmeden filmin içinden geçip gitmiştir.

    --- spoiler ---
114 entry daha
hesabın var mı? giriş yap