8 entry daha
  • kısa kısa hakiki casusluk hikayelerinden derlenmiş bir murat yetkin kitabı. bilgi boşlukları ve komplo teorileri ile dolu günlük siyasi yaşamda maruz kaldığımız saçmalıklar bir yana, basından takip edilen gelişmelerin çok esrarengiz bir perde arkası olduğunu belgeleriyle, tanıklarıyla, isimler vererek ortaya koyuyor.

    bazı insanlar işlerini para kazanmak ya da kariyer hırsıyla değil, kendini tatmin etmek için yapıyor. murat yetkin'in bu kitabı da işte böyle bir kişisel ilgi neticesinde yazıldığı besbelli bir ürün.

    bu arada, kitap hakkında verdiği mülakatların bazılarında kitapta olmayan fazladan ayrıntılar veriyor. isim vermese de yakın tarihe ve aktörlere aşina biriyseniz, az çok tahmin edebiliyorsunuz kimlerden veya hangi olaylardan söz ettiğini.

    kitabı bitirdiğinizde de hemen bir kenara koyamıyorsunuz. 'yok artık' dedirten paragrafları eşe dosta okutmak istiyorsunuz. okurken 'ya bu böyle miymiş gerçekten?' diye aklıma takılan noktalar vardı. işaretlediğim yerlere dönüp, olaylar ve kişilere dair minik araştırmalar yapmam gerekti. son tahlilde, bu kitap merakınızı dindirecek değil, kamçılayacak bir kitap olmuş. başlığındaki gibi ama: meraklısıysanız.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap