7 entry daha
  • daha önce yabancı haber kaynaklarından okuduğum haberi türkçe okuyunca çok daha farklı bir yönünü gördüm.

    yani haberi okurken ilk başta insan dehşet, şaşkınlık, korku, acıma, üzgünlük, heyecan, merak gibi bir çok duyguyu aynı anda yaşıyor.

    "10 kilometre uzunluğundaki tham luang mağarası’nı, dağların etrafından dolaşmak yerine kestirme olarak kullanan grubun, şiddetli yağış ve mağaranın içindeki suyun yükselmesiyle bulundukları noktada mahsur kaldığı öğrenildi. "

    mesela bu cümleyi okuyunca insan diyor ki yol ne kadar uzun ki bu çocuklar ve hocası bunun yerine yol kısa diye 10 km'lik mağara yolunu tercih ediyor. yani bir taşıt yok mu dışarıdan gidebilecekleri? yokluk böyle birşey işte. bakın mağara diyorum 10km diyorum. bunu aklı başında insan kolayca yapmaz. düşünün bu mağara yolu bilinip kullanılan bir yol ki tercih edebiliyorlar.

    neyse asıl şaşırdığım diğer bir doneyi yazayım.

    "avustralya mağara dalgıçları derneği başkanı peter wolf, bu nedenle çocukların mağaradan çıkarılmasının aylar sürebileceğini belirtti. ingiltere, çin ve avustralya’dan uzmanlar çocukların bulunduğu konum ve yağmur mevsimini ‘lojistik kabus’ olarak niteledi."

    peter wolf sen nasıl bir kralsın? medeniyetin gözünü seveyim. anladığım kadarı ile bu dernek bir devlet oluşumu değil. yani bu işe gönül vermiş kişilerin yani bir nevi hobi olarak yaratığı bir topluluk. yani iş güçlerinden ayrı olarak bu kulubü kuruyorlar. üstüne üstlük kurtarma çalışmalarında tayland ordusu ile birlikte çalışıyorlar.

    medeniyet budur bakın. böyle bir topluluğunda insanlığa böyle bir yardımı dokunabiliyor.

    ek link: http://www.cavedivers.com.au/
728 entry daha
hesabın var mı? giriş yap