1 entry daha
  • mezzala genellikle 3lü orta saha kurgularında, half winger olarak geçer,half space'ler de ki alanları değerlendirip takımını rakip sahaya yerleştirir atağa kaldırır.oyunu geniş alana açar, top rakipteyken durmadan pres yapar, hiç beklenmeyen bindirmelerle gol pozisyonlarına girer, genelde defansif aksiyonlardan uzaktır, takımının atak yükünü üstlenir,hücuma çıkarken genelde ilk pas ona gelir, bir nevi regista'nın ofansif halidir,regista gibi al ver yapmaz kilit pas dener , regista gibi ilk pas ona gelir , fakat bu pas 2. bölgede değil rakip ceza sahasında gelir, topa sahip olan takımlar için adeta ilaç gibidir. wingera yakın olur amc'ye yakın olur ve cf'a yakın olur adeta bir köprü görevi görür, regista, enganche, gezgin oyun kurucu birleşimi gibi bir rol.

    oyunun daha dar alanda oynandığı günümüz futbolunda, çok büyük önem kazanmıştır. inside forwardlar* ile çok daha efektif olan bu adam peki ne yapar, if ceza sahasına girdiğinde kendisi bir kanat gibi çizgiye iner, if çizgideyken kendisi ,ceza sahası dışında daha durağan bir rolde box to box midfielder gibi oynar , şok bindirmelerle ceza sahasına girer, pozisyon yaratır.

    teknik direktörler bu oyunculara çok büyük serbestlik tanır, bu tür oyuncular bir santrafor kadar bitirici, dış şut tehditi olan , bir on numara kadar saha görüşü ve pas yeteneği olup, kanat kadar hızlı ve dribblinginin de bir o kadar iyi olması lazım.

    peki , kimdir bu tür oyuncular ? radja nainggolan,andres iniesta, sergej milinkovic-savic,paul pogba,leon goretzka,ander herrera
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap