• geçen yıl aldığım ve bluetooth hoparlör arayanlar için sony'nin, orta seviye taşınabilir bluetooth hoparlörü. muadillerine göre sanıyorum 2017-2018 yıllarının en iyisi bu.

    bu yıl itibariyle çıkan yeni xb31 modeli hemen hemen aynı ses kalitesini sunuyor. fakat elinizde xb30 varsa, değiştirmek çok da anlamlı değil.

    ben bir yıldan fazla süredir kendi kullanımım sonucu, bu modeli tavsiye ediyorum. elbette bu seviyedeki bir hoparlörün fiyatı da çok ucuz değil fakat bluetooth hoparlör arayışında olanlar için fiyatı yaklaşık 550-600tl seviyesinde.

    artılar (+) :

    + 20w gücü ile yüzde 50 seviye üzerinde ses ile müzik dinlerken, extra bass özelliği gerçekten iyi bir bas performansı sağlıyor.

    + hoparlör ızgarasının etrafına çerçeve şeklinde çok renkli led ışık hattı ve yanlarda strobe ledler (strobe ışık müzikle uyumlu çakar olarak da çalışıyor)

    + fabrika verisine göre, ışıklarını kapattığınızda ve 70% ses seviyesiyle 24 saat pil ömrü sağlıyor. ben 20 saat üzerinde rahat kullanıyorum.

    + music center uygulamasını indirdiğinizde, hoparlörünüzü telefonunuzdan yönetebiliyorsunuz. muadillerinden farklı olarak 3 band ekolayzır, ışıkların çalışma şekli, kapama, pil ömrü vs..

    + en önemli farklılıklarından biri 10 adet sony xb20-30 veya 40 modelini birbiri ile pair edip ister aynı sesi ister stereo olarak sağ ve sol kanallar olarak ayırıp music chain yaptırabiliyorsunuz. ben de bu özelliği sebebiyle ikinci xb30'u da satın aldım.

    + android kullanıcıları için, near field communication özelliği ile telefonu sadece dokundurarak bluetooth bağlantısını yapabiliyorsunuz.

    + ipx5 dayanımı olan kasası sayesinde, su sıçrama veya dökülmesine karşı dayanıklı. fakat suyun içine düşerse buna garanti vermiyor.

    + aynı xb30 hoperlöre aynı anda 3'e kadar farklı cihaz bağlayarak arka arkaya çalma özelliği

    + bu hoparlör aynı zamanda powerbank, şarjı azalmış telefonunuzu şarj edebiliyorsunuz.

    eksiler (-)

    - bu boyutta hoparlörlerde tweeteryok fakat bu modelde olmasını isterdim.

    - suya karşı dayanımı sadece su dökülmesine karşı. bazı muadillerinde suyun içine daldığında da dayanımı olan modeller mevcut.

    - şarjı sadece ac adaptör ile yapılıyor. 1-2 saat gibi bir sürede ful şarj etse de, usb ile şarj edemiyorsunuz.

    inceleme videosu linki

    inceleme 2 linki

    edit : imla
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap