1 entry daha
  • köylü 40 yıl geçse yine köylüdür.

    21. yuzyıla uygun eğitim sistemi olan bir ülkede yaşıyor olsaydık, iki ya da üç nesil içerisinde köylü şehirliye uyum sağlayabilirdi. ancak türkiye'de köylünün şehirli olabilmesi için göçten sonra üç nesil geçmesi bile yetemiyor.

    örneğin ailesi onlarca yıl evvel köyden şehre göç etmiş, istanbul'un avrupa yakasında doğmuş ve büyümüş ve hatta yarım yüzyıldan fazla yaşamış birini ele alalım; bakınız adam ne kadar köylü, ne kadar şehirli olabilmiş. olmuyor, olamıyor.

    istanbul'un henüz ciddi göç almadan önceki sosyal durumuna bakın; insalar arasında saygı ve sevgi varmış, şehrin bir havası varmış. göç başladıktan sonra hem şekli hem ambiyansı bozulmuş bir mega köy oluvermiş. kimse ne ülkenin ne de şehirlerin içerisinde bulundukları durumdan şehirlileri sorumlu tutamaz. köylüye sorarsanız çevresinde gördüğü durumdan memnun.

    kullanılan dile bakın; artık şehirli köylünün kullandığı dile uyum sağlıyor. ellerinde sözüm ona üniversite diploması, dilekçe yazmayı bilmeyen, türkçe konuşmayı bile öğrenememiş insanlar çoğunluktalar.

    ülke köylülükten kurtulabilir mi; görmeye bizim ömrümüz yetmez.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap