9271 entry daha
  • kısaca durumu anlatmaya çalışacağım (bilal sen de dinle) .

    -son 2-3 aydır bitcoinin 5b-7b $ bandında gezmesinin nedeni tamamen üretim yapan güçsüz firmalar ile küçük kazımcıları sektör dışında bırakıp kazım gelirlerini tek elden kazanma çabasıydı.

    - nasıl böyle bir kanıya vardın gardaş ?
    hemen onu da anlatayım ; dünya üzerinde kazım yapan cihazları örnekleme adına 13.5 th gücünde bir bilgisayarı ele alarak kazım maliyetinin 4.5$ olduğunu söyleyebiliriz. peki son 3 aydaki bu cihazın günlük üretimi ne kadar diye sorarsanız : o da 0,0009 ile 0,0006 arasında olduğunu söyleyebilirim. günlük kazanç ile btc fiyatını çarptığınızda çıkan sonucun maliyete denk geleceği (veya az farkla yukarı son zamanlarda ise tamamen altında kalacağını görebilirsiniz) .

    - eee tamam öyle olsa ne olacak der gibisiniz .
    o da bu borsanın cihazı üreticilerinin bu kazım gücüne tek elden sahip olma isteği olduğunu farkedeceksiniz. onu da kısaca anlatırsam ; cihaz fiyatlarının geçen yıl yaz aylarından mart ayına kadar olan fiyat değişimlerini (ör:13.5 th yıl bazında kabul edelim) takip edecek olursak 300$ dan 2000 $ a çıktığını farkedeceksiniz. bu fiyat değişimi satıcı firmanın satış fiyatını btc'nin yıllık üretimdeki kar a bağlı olarak hesapladığını bilmemizde fayda var.

    - sonuç olarak cihazın satışından kar eden borsa yöneticileri sattıkları cihazların kar getirmesini engellemek maksatlı olmasa da ikincil bir kar kapısı olarak kendi üretim maliyetlerinin (çin den bahsediyorum 2$ ın altında maliyet) düşük olması ve diğer ülke üreticilerinin kazım/maliyet oranın 1 değerinin altında kalması ile onları üretim dışında bırakma politikası kendilerini tek el btc üreticisi olarak görmelerine ve kazanmalarına sebep olmaktadır.

    - yani bu fiyatı düşük tutmanın tek sebebi domates üreticisinin yakıt maliyetlerinden dolayı domatesi üretmesini bırakmaya itmek bu kadar basit.
33201 entry daha
hesabın var mı? giriş yap