10 entry daha
  • thrustmaster t300rs'e karşı eksi ve artıları şöyle olan direksiyon:

    eksileri:

    - kayış yerine dişli sistemiyle çalışması nedeniyle, direksiyonu döndürürken daha fazla ses çıkması ve özellikle force feedback sertleştiğinde dişli geçme hissi vermesi.

    g29, eski düz dişli sistemli g25 gibi modellerden bu konuda ciddi anlamda iyi olsa da, t300'ün de g29'a olan farkı hissedilir.

    - daha sert force feedback ve titreşim. ayrıca, uç senaryolarda takırtı sesleri çıkarabilmesi. t300'de takırtı sesi gibi bir ihtimal yok.

    - maksimum 1080 yerine 900 derece dönmesi (çoğumuz dezavantaj olarak görmeyebilir)

    - direksiyonun normal yöntemlerle sökülememesi.

    artıları:

    - dişli tabanlı sistemin bazı ince force feedback ve titreşim detaylarını daha belirgin verebilmesi.

    - direksiyon simidinin kauçuk yerine deri kaplama olması. (t300'e deri simitli direksiyon alabilirsiniz; ancak çok pahalı.)

    - direksiyonda özel işlevler için ekstra tuşlar olması. (tabi görsel açıdan gereksiz tuş kalabalığı olarak da görülebilir)

    - kutudan çıkan pedalların daha kaliteli olması ve debriyaj barındırması. fren pedalının daha yüksek ve bastıkça sertleşen dirence sahip olması.

    - daha az ısındığı için fansız çalışması. t300'de yoğun ff'li oyunlarda, geceleyin bir miktar fan sesi oluşabilir.

    - devir gösterge ledlerine sahip olması.

    - fiyatının daha ucuz olması. türkiye'de g29'un sıfır fiyatı 1600 tl, t300rs'nin sıfır ilanları ise 2000-3000 tl arası değişiyor.

    kısaca, t300 daha ileri teknolojili bir direksiyon olsa da, g29'un da avantajları bulunuyor ve türkiye garanti hizmeti daha iyi.

    not: t300rs'den daha pahalı olan thrustmaster t300rs gt, t3pa pedal setiyle geliyor. bu setin kalitesi temel paketten daha iyi, fren direnci daha yüksek ve debriyajı da bulunuyor. ancak genel kalite ve fren pedalının kademe özelliği, tam olarak g29 seviyesinde olmayabilir.

    thrustmaster'ın üst düzey t3pa 3 ve t3pa pro 3 pedal setleri ise, amazon'dan masraflar dahil 200 ve 270 dolara alınabilir.

    not 2: t300'ün opsiyonel th8a vitesi, logitech'in driving force shifter'ından çok daha kaliteli. ancak fiyatı 3 kat fazla.
90 entry daha
hesabın var mı? giriş yap