• yeni politik akim. düşünsel metafor. fiziki gerçek. arınma, ayıklama, ayikma ve ayılma.

    yaklaşık 17 gündür bu detay üzerine düşünüyorum. belki ilk sıralarda ölecekler listesindeyim. maksadım kimseyi öldürmek değil, sarsıcı bir tokat atıp, şiddetin o (maalesef) gerekli gücünü kullanmak. aynı her devletin ordusunun olması gerçeği kadar barış dolu bir düşünce.

    fakir; gariban değil, ekmeğe muhtaç da değil. hayatında olması gereken ihtiyaçlarından vazgeçmiş insan demek. ödün veren, aza tama eden. misyonu yaşamını tetikte idame etmek, vizyonu kendinden fakir olan insan demektir. aldiği maaş, hatta verdiği maaş ile ilgili bir kıstas değildir.

    güncel durum;

    fakirlerin (maddi dünyada en çok ezilen, en ufak ekonomik dalgada daha da fakirleşen, maaşa ya da bir başkasına bağlı hayat süren, kapitalizmin kucağında hatta ayaklarının altlarında yaşayan tüm insanlar) fakirlerliklerini unutmaları, bunu kabullenmeleri ve artık daha da fakirlesememeleri.

    problem;

    daha da fakirlesemeyen fakir artık kaybedecek bir şeyi olmaması hissiyle yok olmanın verdiği mutluluğu yaşaması ve hiç bir şekilde buna ses çıkarmaması.

    analiz;
    fakirin sesini çıkaracak ciddi ekonomik hamleler yapmak. sonunda sadece kendi istekleriyle seslerini çıkarmalarını saglamak.

    benzin zammı vergi artışı fakiri ilgilendiren bir durum değil. "zaten benim yok" diyerek kabullenise geçiyor.
    tabandaki fakirleri harekete geçirmek için ekmek fiyatlarını dolara endekslemek ilk hamle olabilir. önce fiziki olarak ac bırakmak gerekir. kömür odun yasaklanabilir. vergiler dolaylı olarak değil direkt nakit olarak alınabilir.

    not... edit gelecek.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap