4 entry daha
  • kore savaşı sırasında abd başkanı harry s truman ile komutan douglas macarthur arasında itişip tepişmelere sahne olan ada.
    savaşta izlenecek yol konusunda görüşmek isteyen başkan, komutanı ülkeye çağırmış ama mağrur ve ikinci dünya savaşı kahramanı komutan cepheden uzaklaşmamak bahanesiyle gitmemiş ve sonuçta bu adada buluşulmasına karar verilmiştir. bunun üzerine uçaklarla yola çıkılmış, komutan sıradan bir yetkili gibi başkanı karşılayan grubun içinde yer almak istemediği için başkanın uçağından önce inmemiş ve her iki uçak havada bir süre tur atmış, sonunda başkanın emriyle komutanın uçağı önce indirilmiş fakat bu kez komutan karşılamaya çıkmak istememiş, bu kez başkan o çıkana kadar uçaktan inmeyince çıkmak zorunda kalmış ama son derece lakayt bir tavır takınmıştır. sonuçta görüşmeler yapılmış, çıkışta başkan komutana madalya bile takmiş ama fırsatını bulduğu an onu görevden uzaklaştırmıştır.
    bu daha uzağa işeme yarışmalarının, savaşın seyrini nasıl etkilediği ve fazladan kaç insanın canına mal olduğu bu muktedirleri çok fazla ilgilendirmemiştir.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap