• tabii ki değildir.

    türkiye eurovision’dan 2013’te çekildi, bahsi geçen conchita wurst ise 2014’te yarışmaya katılmış ve kazanmıştı. hükümet yanlıları bir kez daha alenen yalan söyleyerek kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyor. biliyorlar ki bahsi geçen şarkıcıyı öne attıklarında “ıyy, iyi ki katılmıyoruz, hale bak,” diyecek binlerce insan var ve bunların hiçbiri yarışmacının kazandığı tarihi araştırmaya tenezzül bile etmeyecek. bunun farkındalar.

    unutmayın ki bu açıklamayı yapan kurum zamanında “biz oylama sistemine karşıyız, 2012’de de katılmayacaktık ama azerbaycan’ın hatrına katıldık,” demişti.

    katılmamamızın nedeni ne oylama sistemidir ne de sözüm ona “uygun olmayan” yarışmacılar. bu yarışmacılar eurovision tarihinde hep vardı. bu işin altında yatan amaç avrupa’yla kültürel bağları tamamen koparmak ve onların yaymaya çalıştığı hiçbir fikri ülkeye sokmamak. insanların, özellikle belli kesimin kafasında “neden biz de avrupalılar gibi değiliz?” sorusunun oluşmasına meydan vermemek. çünkü bu fikir insanların, “biz onlardan geriyiz, onlar gibi olmalıyız,” çıkarımını yapmasına yol açabilir. oysa hükümetin ihtiyacı olan diriliş’in izleyicilerinde uyandırdığı “biz dış mihraklardan üstünüz,” hissini mümkün olduğunca yaymak. eurovision gibi kültürel açıdan önemli bir yer tutan yarışma şu şartlar altında bu ülkeden içeri girebilir mi?
hesabın var mı? giriş yap