61 entry daha
  • hedefiniz para piyasalarında işlem yaparak kazanç elde etmekse ve ekşi sözlükten akıl arıyorsanız, o işi derhal bırakın. uzun vadede kesin tokatlanırsınız.

    hedefiniz birikimlerinizi korumaksa, mevduat faizi yüksek olan, tercihen hesap işletim ücreti almayan bir banka bulun. paranızı dolar, euro, altın, türk lirası arasında bölün. dilerseniz pound da alabilirsiniz. hisse senedi fonu da alabilirsiniz. kafanıza göre parçalayabilir, daha fazla dolar, daha az lira tutabilirsiniz. ya da çok kafa patlatmadan eşit parçalara bölebilirsiniz.

    dünyanın en büyük varlık yönetim şirketlerine gidip on milyar dolar teslim etseniz, harvard mezunu yatırım danışmanlarınıza "ben az riskli takılmak istiyorum" deseniz, sizin için yapacakları şey üç aşağı beş yukarı budur.

    az çok demeden, her ay başında, hedeflediğiniz miktarı internet bankacılığı üzerinden hesaplarınıza dağıtın. ihtiyaç duyana kadar da dokunmayın. günlük al-sat yaparak avantaj sağlamaya çalışmayın. sürekli analiz yapıp yatırım araçlarınızı ve oranlarınızı sorgulamayın. işinizle gücünüzle uğraşın. emin olun uzun vadede emeğinize değmeyecektir, hatta kurcaladıkça daha az kazanırsınız. yaşadığınız sinir stres, uykusuz geçirdiğiniz geceler, bunların zaten maddi bir telafisi yok.

    öğretmenseniz öğrencilerinizle, duvar ustasıysanız duvarınızla uğraşın. sizin işiniz borsa değil. bu işe ayda 5 dakika ayıracaksınız, sonra kendi işinize bakacaksınız. kafanız için de, cebiniz için de en mantıklısı budur.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap