20 entry daha
  • bir burdurlu olarak desteklediğim eylem. ancak antalya'da yaşıyorum. sizleri o kadar destekliyorum ki mezarım dışında hiçbir şeyim yok burdur'da ve artık hiçbir kimsem de yok. mezar kesin. aile kabrine gömüleceğiz.
    aslında burdur eğitime önem veren bir il. bunun yanında kesinlikle organik beslenme fanları buraya taşınmalı. fakat; bir ana cadde bir de istasyon caddesi bulunmakta ki emin olun istasyon caddesi de aslinda ana cadde. çocukken yaz tatillerim bu memlekette geçti, delirirdik sevinçten. anneanne, dede, akraba, hiç susmayan 3 gün süren düğün sesleri. bembeyaz dağlar ve hiç büyümeyen çalılar. dünyanın en muhteşem ezan sesi.
    büyüdüm, şehre baktım. ölüyor. zaten adı uyuyan güzel'dir aslında. dünyanın en alemci, ehli keyf, tarlada terleyip çocuklarını okutan okuma yazma bilmeyen babaları ne ara muhafazakar oldu, bir burdurlu olarak ben bile anlamadım. ulan düğünlerde 3 dansöz oynatılırdı ben çocukken.
    şehri ayakta tutan yaşlılar toprağa karıştıkça şehir ölüyormuş demek. burdurlular ısparta ve antalya'ya yerleşti çoğunlukla. kalanlar ise burada ölmek istiyorum dedi.

    memleketimde üniversite okuyan insanlar var, en çok onlara üzülüyorum.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap