9 entry daha
  • belhanda'yı yeniden sahada göreceğimizi düşünüyorum. yani o güne kadar sakatlanmazsa ve aynen bu formunu korursa belhanda her şekilde sahada yerini alacaktır. onyekuru, rodriges ve emre akbaba ileri ucu çok güçsüz bir orta saha. aşırı hızlı koşan parçalayan bir üçlü ancak hiçbirinde topu ilerde tutma becerisi yok. at önlerine koşsunlar, emre'ye de ver hemen adrese teslim pas atsın. süper özellikler ancak eksik. fernando-donk geri ikilisi şimdiden garanti gibi. ama onlarla ileri 3'lünün bağı çok zayıf. tamamen tek pasa dayalı, aradan pas olur uzun pas olur. ancak kesinlikle oyun kurmada, sahaya ağırlığını koymada uzun süre etki edebilecek tek adam belhanda. ne dersek diyelim. ekleyeyim ki bu adam 10 numara değil. değil işte. ancak orta sahada defans ile hücum arasında iyi bağı var, hücumda topu ilerde tutmada çok işe yarayan bir adam. kaptırdığı toplardan yediğimiz ataklara bakmayın siz, o belhanda'nın arkasını tutmayan defansın suçu.

    netekim akıllıca kullanabilsek belhanda bu takımın vazgeçilmezi ancak takım dahi adamın sırtına yanlış numarayı verdi ta en başta. ben ne yazsam boş.

    bu yüzden sorun belhanda gibi görünse de asıl sorun galatasaray'da halen defans-orta saha ve hücum hattının birlikte gidip gelememesi. sahada kimin ne yapacağını tam olarak kestirememek. bu bir taktik dahi olabilir ancak 1-0 öndeyken, kullandığımız korner sonucu kontra atak yemek... beni hasta ediyor. sırf bu yüzden fatih terim bile 1-0 öndeyken takım öndeymiş gibi bir taktik hazırlığına girmiyor. 2-0, bizim bir maçı kazanmamız için ancak yeterli bir skor.

    gelelim porto maçına. ilk lokomotiv maçında düşündüğümün aynısı bu maç içinde geçerli. grup öyle bir grup ki hiçbir skor beni şaşırtamaz.

    bu maçı 2-0 kazanabilir, 4-0 kaybedebiliriz. bu kadar dengesiz takımlardan oluşan bir grup işte. umarım sakin kalıp en kötü 0-0 bitirebiliriz. şansımız bol olsun.
1016 entry daha
hesabın var mı? giriş yap