32 entry daha
  • öncelikle dün aksam ilk sezonunu bitirmis biri olarak bu sabah dizinin iptal oldugunu ögrenince cidden üzüldüm. bircok kisinin aksine izledigim bircok cöp netflix dizisinden sonra oyunculuk, kurgu ve akicilik konusunda gayet güzel ilerliyorlardi bence.

    --- spoiler ---

    sakin bir kasabada bir gün denizden karaya yaklasik dört yüz insan vurur. bunlarin cogu ölmüstür, geriye 46 kisi kalmistir. sag kalanlara nereden geldikleri sorulunca 2194 yilindan geldiklerini, orada insan irkini yok eden insan üstü gücleri olan gelismis bir insan türü olan apex'ler tarafindan insan irkinin (dizide onlara commons yani siradanlar deniyor) katledildigini, onlarin da bir cesit zaman makinesiyle uzun baris olarak adlandirdiklari günümüze geldiklerini söylüyorlar.

    ıfadeler böylesine gizemli olunca, olay kasabanin serifinden aliniyor ve fbı devreye giriyor. bir kampa yerlestirilen bu insanlarin anlattigi hikayeyi arastirmaya karar veren fbı ajani emma, on yil önce 2008 yilinda apex irkini yok etmek göreviyle zamanda yolculuk eden grubun üyeleri tarafindan öldürülüyor. on yilda ülkenin önemli kurumlarinda önemli yerlere gelen bu önceki ziyaretciler, yeni gelenleri gördüklerinde on yildir apex irkini yok etmek icin isledikleri cinayetlerin ise yaramadigini, gelecegi degistiremediklerini görüyor. hikayelerinin aciga cikmamasi icin de yeni gelen 46 kisiyi öldürmeyi planliyorlar.

    ısin icyüzünü arastiran kasabanin serifi, hem bu masum insanlarin öldürülmesini önlemeye calisiyor, hem de "common-siradan" olan kiziyla birlikte gelecekten gelen apex reece'le kizi leah'i bir araya getirmeye calisiyor.

    --- spoiler ---

    ay böyle yazinca bir karisik geldi ama korkmayin izleyince böyle beyniniz sulanmiyor. keske bitmeseydi.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap