• chp konya milletvekili abdüllatif şener'in, halk tv'de yaptığı çok sert yorumlar.

    * bu ülkenin yaşadığı en büyük krizdeyiz. bu krizi hükümet yaptı. krizi yanlış yönetiyor, damat bakan da yanlış. enflasyon yıl sonunda %20 olacak dedi, 1 hafta sonra açıklanan enflasyon değeri yıl sonunda hedeflenenden 5 puan fazla çıktı. 1 hafta içinde. buna rağmen hala enflasyonla mücadele diye ekranlara çıkıyor.

    * enflasyonla mücadele yetkisine, gücüne sahip tek birim devlettir, bu da hükümettir. damat çıkmış diyor ki, enflasyonla mücadele sadece devletin işi değildir. siz kendinizi sorumlu hissetmediğiniz sürece, memleketi cayır cayır yakarsınız, herkes perişan olur.

    * 2 günde bir program açıklanmaz, 40 kere düşünüp bir ciddi program açıklayacaksın. bu herhalde açıkladıkları 5.program. bir cumhurbaşkanı, bir damat açıklıyor.

    * yıl sonuna kadar elektirğe, doğalgaza zam yok diyorlar, e yaptınız zaten zamları! bu masrafları artıyor. elektrik ve doğalgazda da %10 indirim yaptık diyebiliyor musunuz? niye türksat fiyatları 2 katına çıktı? devlet olarak siz %100 zam yapıyorsunuz, vatandaşa da indirim yapın diyorsunuz. böyle enflasyonla mücadele edilmez.

    * 1 hafta sonrasını göremeyen bakan olur mu?

    * ağustostan sonraki yüksek faizlik kredileri indireceğim diyor. faizler zaten bu zaman diliminde %40 arttı. 10 puan indireceğim diyor, yani %40 değil de %36 faiz gelmiş olacak. bu, programın en önemli maddesi, ne kadar işe yarayacağını siz düşünün.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap