17 entry daha
  • (bkz: faustino marcos alberto rojo/@ceyar i kim vurdu)

    manchester united'da forma giyen 1990 arjantin doğumlu (28) helak stoper.

    --- faustino marcos alberto rojo 2. bölüm ---

    sakatlıklardan bir türlü belini doğrultamadı eleman. manchester united'a katıldığından beri sakatlanmadık bir tek kulak arkası kaldı. halbuki (sol bek olarak da görev alabilen) bu stoper kardeşimin stilini çok sevmiştim ve manchester united'a uzun yıllar as oyuncu olarak hizmet edeceğini umuyordum.

    ilk senesinde (2014/15 - yaş 24) farklı zamanlarda omuz, bacak, baldır kası derken 9 aylık sezonun 3 ayını yalan etti. yine de sakat olmadığı zamanlar as oyuncu olabilecek seviyede top oynayabiliyordu.

    2. senesinde (2015/16 - yaş 25) kaportayı dağıtmaya başladı ve yine çeşit çeşit yerini sakatlayarak (omuz, ayak kası, sol billur vs) yılın 6 ayını hastanede geçirdi. öyle ya da böyle sene sonunda fa kupası kazanmasını bildi.

    3. sezonunda (2016/17 - yaş 26) artık sakatlıklardan refleksleri zayıflamıştı ve bu yüzden rotasyona düştü. manchester united'da rotasyonda oynarken (2016/17) community shield ve ingiltere lig kupası kazandı. ama gene de rojo sanki benim bildiğim kan kardeşim rojo değildi artık. sonradan öğrendik ki meğerse çapraz bağları maddeye düşmüş ve bu gerçeği sevdiklerinden saklamıştı. bunun sonucunda da müptezel çapraz bağları nisan ayında havaya uçmaya karar verdi. gümmm!

    sekiz ay sahalardan uzak kalmış, yaşını almış bir oyuncunun sahalara eski haliyle dönmesini beklemek abesle iştigal olurdu. 4. sezonunun aralık ayında (2017/18 - yaş 27) futbola o geri döndü ama futbol ona geri dönmedi. bitik bir sezon geçirdi.

    bu temmuz daha sezon açılmadan (2018/19 - yaş 28) bakkala giderken yine sakatlandı. 2 ayın üstünde yine hastanede yattı. iyileştikten sonra morali çok bozuktu. 9. hafta itibariyle de hala kayıp durumda. anası babası dahil kimse nerede olduğunu bilmiyor a dostlar.

    ---------- bonus ----------
    takımının detaylı incelemesi için bakınız;
    (bkz: manchester united/@ceyar i kim vurdu)
    ---------- bonus ----------

    2020/21 gelecekten gelen güncelleme:
    - 29'unda memlekete (estudiantes - kira) geri döndü ama 8 ay sakatlık yaşayınca bir maç dışında sahalara çıkamadı.
    - bu sezonun ilk yarısını (2020/21 - yaş 30) kah hastanede, kah manchester united u23 takımında geçirdi. devre arası (şubat 2021) doğduğu şehrin takımı şanlı boca juniors'a geçti ama gene sakatlandığından henüz yeşil sahalara ayak basamadı.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap