32 entry daha
  • verstappen olayında suçlu olduğunu düşünüyordum, ta ki turunu geri almaya çalıştığını görene kadar.

    bir pilot eğer hızlıysa turunu geri alabilir. zamanında bunu hamilton yapmıştı, 2012 almanya gp olması lazım. hatta vettel ile epey takışmışlardı bu yüzden.

    eğer ki ocon'un onboardı izlenirse ocon'un junçao virajından itibaren (hani glock'un şu ünlü olayının yaşandığı yer) net bir şekilde daha hızlı olduğu ve drs ile senna s'e girilirken önde olduğu görülüyor. burada takım kendisine "turunu geri alabilirsin" diyor. senna s bir sağa bir sola dönüşü olan müthiş bir virajdır. ocon burada sağa doğru gidiyor, verstappen'de "ben çizgideydim" işgüzarlığı için oradan gitmeye devam ediyor. oysa bir sonraki sol viraja doğru yönelip boşluğu bıraksa düzlükte geçecek, hem de bir sonraki sola dönülen virajda avantajlı olacak, ocon'dan kopup gidecek. bunun yerine gidiyor ocon'u kerblere kadar itiyor, kaza da gerçekleşiyor. tıpkı japonya'da, spoon'da olan kazadaki gibi. verstappen o kadar kurnaz ki kazaya sebebiyet verip kendisini bir şekilde suçsuz çıkarabiliyor.

    anlayacağınız ocon gayet doğal bir şey yaptı. verstappen ise her zamanki egoistliğiyle gitti yarış sonrası ocon'un üstüne yürüdü. ocon'un gülüp geçmesi içimin yağlarını nasıl eritti anlatamam.

    tanım: 2020'de mercedes'de izlemek istediğim müthiş pilot. 2019'da koltuksuz kalacak maalesef.
154 entry daha
hesabın var mı? giriş yap