433 entry daha
  • şöyle düşünün, izmirliler çok cool olduklarını ve dinci ve yolsuz akp'nin yönettiği türkiye'ye daha fazla kaynak aktarmak ve doğu illerden gelen vatandaşlara katlanmak istemediklerine karar verip türkiye'den ayrılma referandumu yapıyorlar ve %52 oy ile türkiye'den ayrılalım kararı çıkıyor.

    kampanya boyunca kürtler izmiri işgal etti gibi ırkçı söylemlerle birlikte biz türkiye'ye gidebileceğiz, satış yapabileceğiz, çalışabileceğiz emekli maaşlarımızı alacağız ama türkiyeliler gelmek için vize alması gerekecek ve sadece laik beyaz türkiyelileri kabul edeceğiz diye propaganda yapılıyor.

    deniliyor ki biz türkiyenin en büyük 3.cü şehriyiz, kızlarımız acayip güzel ve çok eğitimli olduğundan dolayı türkiye'nin bize duyduğu ihtiyaç bizim türkiye'ye duyduğu ihtiyaçtan fazla olduğu için pazarlık aşamasında bizim elimiz üstün olacak ve istediğimizi alacağız.

    iş izmirin hakikaten ayrılmasına gelince anlaşılıyor ki izmir türkiye için önemli olsa da ve ayrılmasını kimse görmek istemese de türkiye izmirsiz de yapabilir, sırf izmirliler beğenmiyor diye kürtlerin seyahat hakkını kaldırıp başına daha da büyük belalar alacak değil.

    referandum sonrasında izmir'de başka hiç bir gündem maddesi kalmıyor, varsa yoksa ayrılma konuşulurken türkiye gündeminde bir sürü başka konu olduğundan izmir meselesi sadece o konulardan bir tanesi. dahası türkiye sadece izmir ile yeni bir ilişki kurma şekli oluşturmaya çabalarken izmirliler fark ediyorlar ki türkiye pasaportu sahibi olmanın tüm özelliklerini kaybedeceklerinden dolayı dünyanın geri kalan tüm ülkeler ile yeni anlaşmalar yapmaları lazım. yunanistana mal satmak için artık türkiye'nin ab ile olan gümrük anlaşmasını kullanamayacaklar mesela, yunanlılarla yeni anlaşma yapmaları gerekecek ve izmir'in bu pazarlıkta eli yunanlılardan çok daha zayıf.

    brexit böyle bir şey işte. olur bir tarafı yok. haliyle beklentileri karşılayamayan bir anlaşma ile sonuçlandı müzakereler ve sen izmirsin büyük düşün diyen tayfa da pazarlık masasındaki başkanlarını "kesin ödemiş patatesi kozunu iyi kullanamadı, bu anlaşmayı kabul edemeyiz" diye darlıyorlar thersesa may'ı.
649 entry daha
hesabın var mı? giriş yap