184 entry daha
  • yarım saat sonra başlayacak karşılaşmada artık bu oyunda bir galibiyet olmasını umuyorum.

    bu noktaya kadar rakipler birbirlerini tartarak geçirdi, ünvanını koruması gereken, yatışa geçmeye müsait olan magnus olmasına rağmen, değişik varyantlara girmeye çalışan da magnus oldu.

    bu bana biraz psikolojik bir üstünlük gibi görünüyor.

    bu jenerasyonda gerçekten magnus'u alt edecek yok gibi, beraberlik muhabbeti 70 yıldır var satrançta, capablanca'dan beri artık öldü bundan sonra böyle gider derken, tal çıkıyor, galibiyet rekoru kırıyor, fischer çıkıyor adaylar turnuvalarında beraberlik bile vermeden dağıtıp geçiyor, kasparov gibi adam çıkıyor.

    yani demem o ki satrancın öldüğüne, artık ilermeyeceğine dair muhabbetler hep dönüyor. ama galiba bunu yapabilecek oyuncu magnus'un yıllardır mücadele ettiği oyuncular arasında değil.

    yenilerden biri gelir canavara dönüşür, ya da magnus hevesini kaybedip performansı düşer, şampiyon ancak böyle değişecek gibi görünüyor.

    geçmişten en beğendiğiniz oyuncu kim diye sorduklarında, 3-4 yıl önceki halim demişti. herkes ooo egoiste bak falan dedi de adam rekoru kırdı, boş konuşmuyor. 3-4 yıl önce resmen çabalamadan yeniyor gibi bir hali vardı.
164 entry daha
hesabın var mı? giriş yap