16 entry daha
  • istanbul için değil özellikle anadolu'da ilçelerde çalışıp , il merkezinden gidiş geliş yapanlar için çıkarılmış bir yasa. ancak bu daha önce anayasa mahkemesinden dönmüştü..ortada bir kanun yok dolaylı olarak bağ kurup genelge yollamışlar.. insan haklarına aykırı bir durum.

    halbuki dev gibi şehir hastaneleri yaptığınız gibi lojman yapmak çok da zor olmasa gerek. ya da hastaneye yakın yerde oturduğunu belgeleyen personele kira yardımı yapılacak.(semte göre) . döner sermaye alamayan pek çok uzman doktor arkadaşım var. ve uygun olsun diye hastaneye uzak yerlerde ikamet ediyorlar(istanbul). döner sermayesiz uzman doktor maaşı da 5-6 bin lira arası. diyorsunuz ya doktorlar çok kazanıyor diye. 3-5 çok kazanan örnek var diye hemen genelliyorsunuz. ona bakarsan kasaplar da parayı kırıyor(bkz: nusr-et).

    benim görüşümüm; memur çocuğu olmamdan mütevellit ev işe yakın olacak. 8'de başlayan mesaim için alarmım 7.50'ye kurulu. yüzü yıka çık :) evin işe yakın olması büyük bir konfor. ortalama yaşanabilir bir muhitte yaşıyorum. o yüzden şanslıyım. ancak sultangazi, esenyurt,sultanbeyli, gop gibi sıkıntılı yerlerde ya da kadıköy, üsküdar,sarıyer,beşiktaş gibi pahalı yerlerde yaşayanlar o kadar şanslı değiller..
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap