69 entry daha
  • sinemia ana sayfasında peter jackson tarafından yönetildiğini görünce bir şans verdiğim, aslında şans verirken bile neyle karşılaşacağımı tahmin ettiğim film. zaman öldürmek için gittim açıkçası.

    filmi şöyle tanımlayayım; aksiyon filmi işte. ne eksik ne fazla.

    hikaye olarak yürüyen ve avlanan şehirler fikri başarılı gelse de klasik hollywood anlayışıyla yazılmış bir senaryo olduğu için film son derece sıradan geliyor eğer iyi bir sinema izleyicisiyseniz. klişelerle dolu olduğunu ilk anda fark ediyorsunuz.

    --- spoiler ---

    mevzubahis şehrimizin londra olması ve tüm dünyayı sömüre sömüre ilerlemesi (ingiltere'nin sömürgeciliğini herkes bilir), en büyük gayesinin ise doğu topraklarının zenginliğine ilerlemek olması. bunun yanında londra şehrinin ürettiği "medusa" isimli o çok güçlü silahın çökme sürücüsünün üstünde medusa kelimesinin yarısının, yani "usa" kısmının yer alması ve olaya "usa" el atınca olayların son bulması ve barışın gelmesi. (sürücüyle birleştirince med-usa olarak kendini tamamlıyordu.)

    bu detaylar da dünyaya pazarlanan hollywood filmlerinde sıkça yapılan alışılagelmiş amerikan propagandası olarak göze çarpıyor.

    --- spoiler ---

    edit: peter jackson'ın yönettiğini sanıyordum, öyle değilmiş. yapımcılardan biriymiş kendisi. filmin yönetmeni christian rivers'mış. bilgi yanlışı düzeltmesi için @emre raghan 'a teşekkür ederim.
116 entry daha
hesabın var mı? giriş yap