18 entry daha
  • yalan yok, film guzel, coen havasi filmde hakim, zaten kitapta da hakimmis ustteki yazarlarin dedigine gore.

    ancak kitabi okumamis bir izleyici olarak, beni ucundan rahatsiz etmis olan, ayni sekilde bu durum kitapta da boyle miydi diye merak ettigim bir izlenimimi paylasmak isterim.

    genel olarak filmde, western, gold rush ya da bilindik bir donem filmi hissiyati almadim. yani film oyle degildi demiyorum, filmin ozunde, anlatmak istediginde, filmin hikayesinde bunlar on planda degildi diyorum. benim genel hissiyatim, daha medeni, okumus etmis, egitimli ama elitist olmayan karakterlerin dunya gorusu ile, avam, cahil, suslu medeniyetin yapmacikligindan uzak karakterlerin, bir nevi karsilastirilmasi yapilmis. bu 2 farkli kafanin, dunya gorusleri, gorgu ve algilari karsilastirilmis, aslinda hepsinin oyle ya da boyle insanliklarindan dem vurulmus. dunya gorusu ve hayata verdigimiz anlamlarin, deneyimlerimizle ne kadar ortustugunu ve duruma gore nasil da degisebilecegini gostermeye calismis bir yere kadar.

    gerci filmde california nin, wild west doneminde bile daha yenilikci daha ilerici kafalara sahip ortamlar olarak resmedilmesi biraz gulunc olmus. o tasvirler anca gunumuz hipsterlarini eglendirir kusura bakmasinlar. he amk, herkesin belinde silahla altin aradigi donemde, kaliforniyalilar, sifonlu tuvalet, sekilli otel, gunumuzdekine benzer rafli marketlerde dis fircasi satma derdindeydi. he amk he.

    filmin bi yerinde kahramanlarimiz sahile geldiklerinde, dedim kesin simdi agactan surf yapmaya calisan kovboylar gorucez. asdasdasad
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap