8 entry daha
  • bugün netflix'te yayınlanan turne.

    iki saatlik konser filmi olarak yayınlanmış. dallas'taki görüntüler kullanılmış. sahne arkası görüntüler ya da röportajlar yok. sadece end credits'te beş dakikalık bir bölüm var. reputation'ın on dört şarkısı konserde yer alırken, so it goes end credits'te kullanılmış.

    genel olarak iyiydi. gelen fan videolarından çok daha iyi olduğunu fark ettim. vokal performanslar da başarılıydı. özellikle look what you made me do ve don't blame me ile ilgili zamanında forumlarda şikayet edenler vardı ama bana hiç de bahsettikleri gibi kötü gelmedi. sanırım en sorunlu vokal performans albüm versiyonlarından çok farklı olduğu için delicate ve i did something bad'di. i did something bad'in albüm versiyonunu tercih ederim. delicate'in albüm versiyonunda vocoder kullandığı için yapılacak bir şey yok. sahne şovları açısından gorgeous'ı tamamen çıkarıp atmak için neler vermezdim. onu hiç koymayıp i knew you were trouble'ı dahil etse daha iyi olurdu. end game'i future ve ed sheeran'ın kesimlerini çıkararak söyledi, keşke albüme de solo versiyonunu koysaydı. eski şarkıların çoğunu ya birleştirdi ya da yarısını söyledi. style'ın performansı 1989 world tour'dan çok daha iyiydi (belki de gereksiz misafirlerle sürekli bölünüp durmadığı içindir). kostümler açısından ise en göze batan kıyafet getaway car'ın performansı sırasında giydiği korkunç ceketti.

    speak now world tour'da olduğu gibi sahne arkası görüntülerin olmaması ve netflix'in listesinde göründüğü halde babe performansının yer almaması sanırım benim için en temel problemler. dvd için ekstra görüntüler çekmişlerdi, onlar da yok. acaba sonrasında dvd falan mı yayınlayacaklar? bunun dışında, this is why we can't have nice things kapanış şarkısı olarak söylenip de single olarak yayınlanmayan tek taylor şarkısı. performansındaki the great gatsby konsepti oldukça neşeliydi oysaki.

    netflix iki haftadır reklamını yapıyor. paris'ten new york'a, sinemadan televizyona reklamının yapılmadığı yer kalmadı. taylor albümün tanıtımını bu kadar yapmamıştı. sanırım turne görüntülerinden oluşan bir video yayınlamayıp albüm dönemini tamamen kapatacak.

    albümlerden bağımsız olarak taylor'ın turnelerini sıralamam gerekirse:

    - speak now world tour
    - reputation stadium tour
    - red tour
    - fearless tour
    - 1989 world tour

    hala speak now'dan daha iyi bir atmosfer ortaya koyamadığını düşünüyorum ancak bıraktığı etki açısından abd tarihinin en yüksek hasılatını elde eden ve herkesin "taylor bitti" dediği bir dönemde "ben ancak böyle biterim" cevabını verdiği reputation turnesi başta gelir. red tour'un resmi olarak yayınlanmaması da taylor'ın fanlarına attığı en büyük kazıktır. 1989 ise açık ara sahne ve kıyafetler açısından en kötü turneydi. şu kıyafetleri ona kim önerdiyse hesap vermeli. ayrıca all you had to do was stay gibi bir şarkıyı bir koltukla geçiştirdiğini ve i know places'a birkaç kapı layık gördüğünü hala unutmadım. üstelik victoria's secret şovlarından imrendiği uzun ince sahnesi de hiç hoş değildi.

    son olarak, "rockumentary" nedir sevgili netflix?
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap