8 entry daha
  • haritanın mevcut iktidar partisiyle bir alakası olduğunu düşünmüyorum. bu sosyolojik bir sonuç. bundan 20-30 sene önce de böyleydi. hükümet kademelerinde bir balıkesirli, çanakkaleli olmadığı gibi, devlet kademelerinde de üst düzey balıkesirli, çanakkaleli, manisalı, aydınlı, muğlalı, bursalı, denizlili bürokrat göremezsiniz.

    30 küsür yıllık ömrümde, ben hiç bu saydığım illerden olan bir bürokrat, daire başkanı, kurum müdürü vs. tanışmadım. tanışan varsa söylesin. sebebine gelince;

    ege ve marmara'nın yerli insanı özgürlüğüne düşkündür. bireyselliği yüksektir. ağam-paşam sevmez ve bilmez. zorluk ve yokluk görmemiştir. hırçın ve yırtıcı değildir. kavga etmeyi bilmez, kurnazlık bilmez, risk almayı sevmez.

    kısacası bir balıkesirli ile bir mardinli türkiye şartlarında rekabet edemez.

    büyük ve kurumsal şirketlerdeki beyaz yakalı ve üst düzey yönetici popülasyonuna bakarsanız da bu saydığım illerin ezici üstünlüğü vardır. zira bu bölge insanı oturmasını, kalkmasını, konuşmasını, görgü ve nizam bilir. naziktir, kibardır, naiftir, entelektüeldir. empati yeteneği gelişmiştir.

    tabi ki bu dahil tüm genellemeler yanlıştır. ama benim gözlemim böyle.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap