55 entry daha
  • "ne hayvana işkence yapan bir insan için tüm insanlığı kodese tıkabilirsiniz, ne bir kaç köpek insana zarar verdi diye tüm köpekleri." demiş bir suser arkadaş.

    şunu çok net ifade edebiliriz. insanlarla hayvanlar eşit değildir. hayvanlara uyguladığımız insanlara benzer hukuk kuralları yoktur, olamaz. misal "erkek ördekler dişilerine gruplar halinde tecavüz ederler. bu davranış o kadar yaygındır ki dişi ördek vajinası istenmeyen spermi atacak şekilde değişmiştir." diye bir tweet okumuştum, hakeza kedilerde de tecavüz olayını görüyoruz. ben tecavüzden yargılanan kedi, ördek görmedim. onları yaptıkları davranışlardan dolayı yargılayamayız, sadece bizi ilgilendiren konularda uygun önlemler alıp, onlara karşı uygun tutumu takınabiliriz. köpeklerin milyonda bir bile dahi olsa bir insana zarar verme ihtimali, tüm sokak köpeklerini barınaklara göndermek ve kısırlaştırmak için geçerli bir nedendir.

    köpeklere acı çektirmekten, onları öldürmekten bahsetmiyoruz. onların yaşadığımız toplumdan, kent hayatından eradike edilmeleri gerektiğini savunuyoruz.
167 entry daha
hesabın var mı? giriş yap