60 entry daha
  • - 6 mart 1996 efes pilsen - stefanel milano koraç kupası final maçı: o zamana kadar takım statüsünde hiç kupa kazanmamış türkiye 'nin kazanacağı olan ilk kupanın ilk maçı. abdi ipekçinin hınca hınç dolduğu müthiş gün. efesimizin 76 - 68 kazandığı maç. dört büyük takımımız olan beşiktaş, galatasaray, fenerbahçe ve trabzonsporun dev ebatlarda yanyana bayraklarının açıldığı bir gün. bu görüntü milli maçlarda bile görülmemiştir.

    - 13 mart 1996 stefanel milano - efes pilsen maçı: final maçının rövanşı. efesimiz maçı 77 - 70 kaybeder. sadece 1 sayılık fark ile türkiye 'ye koraç kupasını getirir. ertesi gün hürriyet 'in 1. sayfadan kocaman puntolarla yazdığı başlık ve altındaki resim bizim basketboldaki haklı sevincimizin bir belgesiydi. başlık: harikasınız. resim: peter 'in iki eli havada ve ellerinde koraç kupası var.

    - tarihi tam hatırlamamakla birlikte, kulüp bazında ülkemize gelen ikinci avrupa kupasının gelişi. eczacıbaşı bayan voleybol takımının rakibini final maçında 3 -1 yenmesi ve avrupa kupa galipleri kupasını ülkemize kazandırması.

    - 17 mayıs 2000 arsenal galatasaray maçı: bir ulusun kendinden geçtiği, ağladığı, haykırdığı efsane gün. uefa kupasının ülkemize gelişi ve kısa bir süre sonra da süper kupanın gelişi. galatasarayın efsane olduğı yılların son dönemine gelen bu kupalar, ülkemizin futbol tarihinin en önemli başarısı olarak gösterilir.

    - 7 şubat 1996 efes pilsen - teamsystem bologna maçı: koraç kupasının final maçından bir önceki seri olan yarı final maçlarının ilki. efesimiz o maçta rakibini 102- 78 ile geçer. ufuk sarıca da kendinden geçer attığı 3 lüklerle. rakip potaya bıraktığı 34 sayı, rövanş maçında italyan televizyonlarında jenerik olarak gösterilmiştir. bu maçın diğer efsane anlarından biride yakılan meşalelerdir. abdi ipekçi abdi ipekçi olalı böyle cehennem yaşamamıştır, göz gözü görmemiştir.

    - 19 eylül 2000 beşiktaş barcelona maçı: beşiktaşımız şampiyonlar ligindeki grup ilk maçında milandan 4 gol yemiştir. ikinci maçta rakip barcelonadır. fazla söze gerek yoktur. ama ortalıkta ukalaca konuşan biri vardır. oda barcelona teknik direktörüdür. beşiktaşın milandan 4 yemesinin de verdiği gazla beşiktaşı maçtan önceki basın toplantısında tanımamazlıktan gelmiş, aşağılamış, küçümsemiştir. ama yaptığı en büyük yanlışlardan birinin olduğuna maç sonunda karar vermiştir. çünkü beşiktaşımız ispanyol devini inönünün çimlerine gömmüş 3 - 0 yenmiştir. ve dünyaları kaçırmıştır. yakın tarihte bir türk takımının böyle bir dünya devini eze eze hemde farklı bir skorla yendiği pek görülmemiştir.

    - 3 kasım 1999 galatasaray milan maçı: cimbomun tek umudu kalmıştır. uefa kupasına katılabilmek. ve son maç milan ile oynancaktır. dakika 84 ve cimbom samiyende 2 -1 yenik durumdadır. önce hakan şükür ardından son dakikada ümit davalanın penaltı golü ile bir italyan devi kupaların dışına itilir. galatasaray uefada yoluna devam eder ve kupayı ülkemize getirir.

    - 1 ekim 2003 chelsea beşiktaş maçı: o zamana kadar chelsea avrupa kupası maçlarında kendi sahasında 40 kez maç oynamış ve sadece 1 yenilgi almıştır. 41. maçında rakip beşiktaştır. bahis şirketleri beşiktaşa 1 'e 10-12 arasında gibi komik oranlar vermektedir. sergenin attığı 2 gol ve beşiktaşın 10 kişi kalarak chelsea yi ingilterede yenmesi zafer olarak nitelendirilmekten başka birşeyi haketmemiştir.

    - 30 ekim 1996 manchester united - fenerbahçe maçı: fenerbahçe 40 yıldır sahasında avrupa maçlarında yenilgi yüzü görmeyen ingiliz takımını boliçin attığı gol ile 1 - 0 yener. ve bir devri kapatır.

    - 18 eylül 2005 beşiktaş - fenerbahçe maçı: fenerbahçe inönüde beşiktaşı 2 - 1 devirir. maçın efsane olmasının ise nedeni bu değildir. beşiktaş taraftarı yaptığı müthis destek ile bir dünya rekoru kırar. çıkardığı ses 132 db 'e ulaşır. normal şartlarda 140.000 kişinin çıkaracağı sesi 32.000 beşiktaş taraftarı yüreklerini ortaya koyarak egale etmiştir.

    - 1990 - 1991 yılı fenerbahçe - beşiktaş maçı: beşiktaş kadıköyde rakibini yenerse şampiyon olacaktır. 8. dakikada ulvi ve 87. dakikada feyyazın attığı goller beşiktaşa kadıköyde şampiyonluk turunu attırır. olayın efsane boyutu ise başkadır. kadıköyde o gün bir derbi maçı oynanmasına ve fenerbahçenin ev sahibi olmasına rağmen sahalarımızda görülmemiş bir olay yaşanmıştır. tribünleri dolduran seyircilerin 28.000 'i beşiktaş seyircisidir. 2000 fenerbahçe seyircisi ise adeta deplasman seyircisi gibi kalmıştır.

    - 15 mart 1989 galatasaray monaco maçı: cimbom şampyon klüpler kupası çeyrek final ilk maçında monacoyu deplasmanda 1- 0 ile geçer ve 15 marttaki rövanş için büyük avantaj sağlar. uefa xamax maçında vermiş olduğu cezadan dolayı bu maçın samiyende oynanmasına izin vermez. maç kölnde oynanır. monaco için pekde hayırlı olmaz bu. kölnde 10 binlerce türk muhteşem bir gole tanıklık eder. cevat prekazi yaklaşık 37-38 metreden inanılmaz bir frikik golü atar. ilker yasinin işte gol, işte gol diye haykırması ve ağlamak istiyorum sayın seyirciler diye kendinden geçmesini maçı izleyenlerin unutması mümkün değildir.

    - 2002 - 2003 futbol sezonu: beşiktaşın 100. yılına denk gelen ve şampiyon olarak tamamladığı bu yıl, takım olarak kırdığı iki rekor varki hatırlardan çıkmaz. lig tarihinde en çok puan toplayarak şampiyon olması (86) ve oynadığı 4 derbi maçınıda gol yemeden kazanması.

    - 17 nisan 2005 fenerbahçe beşiktaş maçı: beşiktaş fenerbahçeyi kadıköyde 4 - 3 yener. maçın akıllarda kalan anları ise, beşiktaşın 10 kişi kalması, kalede pancunun olması ve 93. dakikada gelen korayın golüyle filmin kopması.

    - 6 kasım 2002 fenerbahçe - galatasaray maçı: dünyanın en büyük derbisi olarak kabul edilir fb - gs derbileri. bu derbide fenerbahçe galatasarayı 6 golle hezimete uğratır. bu maçın etkisi üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen devam etmektedir.

    - tarihi hatırlamamakla birlikte, hami mandıralının schalke de oynadığı dönemde frikikten attığı bir gol vardırki; görmeyenler neyi kaçırdığını anlayamaz. 40 metreden haminin topa inanılmaz sert vuruşu, topun inanılmaz hızlı gitmesi ve doksana takılması. bu gol kaç kişi tarafından bilinir, bilinmez.

    - 12 kasım 2002 olimpique lyon - denizlispor maçı: uefa kupası 3. tur rövanş maçı. denizlisporumuz lyonu fransada mustafa özkanın attığı gol ile 1 - 0 yener ve tarihinde ilk defa 4. tura yükselir.

    - 14 nisan 2000 beşiktaş galatasaray maçı: cimbomun şampiyonluk yarışındaki tek takipçisi beşiktaş durumundadır. ve beşikatş eğer bu maçı kazanırsa aradaki 6 puanlık farkı 3 'e indirecektir. mehmet 'in golü ile bjk 1 - 0 öne geçer. maç böyle bitecek derken beşiktaş kalecisi fevzi hayatının en büyük hatasını yapar ve halilagiçin geri pasını ıska geçer. top ağlarla buluşur maç 1 - 1 biter. cimbom şampiyon olur.

    - 5 kasım 1998 beşiktaş - valerenga maçı: beşiktaş ilk maçı deplasmanda 1- 0 kaybeder. ama rövanş için umutludur. çantada keklik gibi düşünmektedir herkes. nitekim maçın ilk yarısının skoru bu düşünceyi destekler niteliktedir. atılan 3 gol ile ilk yarı 3 - 0beşiktaşın üstünlüğüyle biter. işte ne olduysa ikinci yarıda olur. valeranga 3 gol atar. bu gollerden ikisini yıllar sonra beşiktaş formasını giyecek olan john carew atmıştır. inönü ve türkiye şoka girer, buna eurosport spikeri de dahildir. spikerin ağzından dökülen cümle: 'what a terrific come back' ...
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap