59 entry daha
  • ana teması bir insan için ölümsüzlüğün anlamı ve imkansızlığı olan kült film.
    sanılanın aksine bu filmin vampirlerle pek bir alakası yoktur. birçok vampir efsanesine ve yüzlerce yıllık vampir kültürüne karşı gelen bir filmdir.
    ölümsüzlük ne kadar güzel bir şey gibi dursa da aslında biz insanoğlu için lanet statüsüne girebilecek bir kavramdır. bunu bize en güzel gösteren de claudia karakteridir. filmin en güzel işlenmiş karakteridir kendisi. çocukluktan olgunluğa doğru yolculuğu bize ne kadar acı çektiğini gösterir ve bunu fiziksel durumuna bağlaması da sadece çektiği acıyı hafifletmek için bulduğu bir oyundur. yoksa brad pitt ve tom cruise un oynadığı karakterlerde fiziksel anlamda taş gibi olmalarına rağmen aynı acıları çekmektedirler. herbirinin bu acıyı bastırmak için uydurduğu nedenler farklıdır. örneğin lestat kendini bir predator olarak görmektedir. doğası kan emmeyi ve avlanmayı emreden bir avcıdır o. buna karşı gelmekte yapılabilecek en anlamsız şeydir. fakat dediğim gibi bu sadece bir kılıf olduğu için zaman zaman kılıfın inceldiği noktalar, özü insan olan bu yaratıklara korkunç acılar vermektedir.
    ölümsüz olduktan sonra bir dakikayla bir yüzyılın bir farkı olmadığını en güzel armand ile yapılan konuşmalar anlatır. ölümsüz olmak herşeyini kaybetmektir. bu andan sonra artık zamanın bir önemi kalmamaktadır.
    biraz spoiler olacak ama filmin sonundaki röportaj yapan adamın dönüp de beni lütfen vampir yap demesi ise herşeyin son bir özetidir.
    "sen anlattıklarımdan hiçbirşey anlamamışsın"
    ...*
139 entry daha
hesabın var mı? giriş yap