16 entry daha
  • son zamanların ciddi sıkıntı oluşturan tanılarından bu hiperaktivite ve dikkat dağınıklığı. milletce tanı koymaya bayılıyoruz ya da kabullenmeyip görmezden gelerek değişik bir polyannacılıkla yüceltmeye.

    çoğu asperger sendromu olan çocuk bile ilk aileler tarafından üstün zeka-dahi etiketi alması için ram'a götürülmek istenir. siz aileyi uyarırsınız, bilgilendirirsiniz belirtiler doğrultusunda durum dahilikten daha ciddidir halbuki. tam olarak üstün zeka tanısı alabilecekse ram'a götürülmek istenir. diğer seçenek hakkında da bilgi verilince kesinlikle kabul edilmek istenmez durum. kapatırlar bir kendilerini size karşı da tavır alırlar. halbuki tanı koymamışsınız gözlemlerinizi belirmişsiniz. ince işlerdir bunlar. dikkat gerektiren ve gerçekten özverili çalışan öğretmenin yapabileceği geri dönütlerdir.

    her neyse bir kalıp var ya çalışmıyor çalışsa aslında zeki. öyle tabii öğrenemeyen birey yoktur öğretemeyen birey vardır. bu savın çürüdüğü yer ve vakalar vardır elbet yine de azdır. her kapasite artırılabilir az ya da çok.

    şimdi gelelim hiperaktif ve çok zeki olayına. kimse can parçasına olumsuz durumu yakıştırmak istemez fakat görünen köy de kılavuz istemez çoğu zaman. yine de her çocuğu etiketleme hevesini ve ilaçlarla uyuşturulmasını yanlış buluyorum. belli ki aile bir yerlerde yanlış yapmış, çocuk muhtemelen tv, tablet dört duvar arasında vakit geçirmiş. algıda da sorunu yok çocuğun. enerji atma ihtiyacı hissediyor. robot gibi yaşamış yaşamını. belli komutlara, çalışmalara, hayata kapalı beyin almıyor. çocukluk sürecinde ki uyuşuk ekran hayatı bir nevi uyuşturmuş beyni.

    o yüzden bu sanrının doğruluk payı var ama aile zeki değil işte. çocuğa olması gereken şekilde yaklaşmamış, iletişim kurmamış ve fiziki ortam sağlamamış. çocuk okul çağına gelince de yaşıtları gibi aynı gelişim özelliklerini göstersin leb demeden leblebiyi anlasın istiyor.

    yok öyle, ne verirsen onu alırsın çocuğundan. çocuk ailenin aynasıdır. huzur verirsen huzur alırsın. ilgi verirsen ilgi. bağlılık varsa bağlılık. bağımlıysan bağımlı bir birey bulursun karşında. umursamaz, manyak, gaddar, kötü, sorumsuz bir ebeveynsen saatli bomba yetiştirirsin. ne zaman patlayacağı belli olmayan tehlikeli bir birey bulursun karşında.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap