71 entry daha
  • feldschlösschen'in sponsorluğunda devam eden "cumartesi korku gecesi"nde başlanmış, ertesi akşama ancak bitirilmiş, insanı deniz ürünlerinden soğutma konusunda iddialı yapım.

    fransa'da doğmuş, fas'ta yetişmiş boşnak kökenli lucile hadzihalilovic'in yazıp yönettiği film,korku olmaktan öte bilimkurguya yakınsıyor ve belki 'varlık korkusu' olarak addedilebilir. fakat sordurduğu çokça soruyu hayal gücüne bırakması ve güçlü sinematografiyle telâfi düşüncesiyle zayıf bir yapım. nitekim, bir adadan kayıkla açılıp karşı kıyıya ulaşmayı başaramamış gibi.

    --- spoiler ---

    en çiğ tabirle denizkızı, daha bilimsel bir tabirle dokunaçlıtentacle ve muhtemelen solungaç solunumu yapan 'insan' görünümlü varlıkların üreme için verdikleri mücadelenin filmi. elbet bu bâbda monaco sağlık meslek yüksekokulu hemşirelik terk olan birkaç benzer formun küçücük erkek çocuklarının olmayan rahim bölgesini deşip rakı sofrasında muhtemelen keyifle yenebilecek bir iki deniz ürünü* koyduğu ve bu üstün bilimsel faaliyetin akıbeti bile müphem kalan yapım.

    --- spoiler ---
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap