9 entry daha
  • mucizevi bir durumdur ve "bu ne yea, kuran'da at besleyin diyor, at mı kaldı?" diyen tiplere de bir cevaptır. eğer sen ordunda hayvanalardan yararlanmıyorsan kendi bileceğin iştir. kuran tavsiyesini yapmıştır. kaldı ki, enfal suresi 60. ayette, "gücünüzün yettiği kadar kuvvet hazırlayın" deniyor. yani jet de yapabilirsin, kuran tüm zamanlara hitap eden bir kitaptır.

    siz de onlara karşı gücünüzün yettiği kadar güç ve savaş atları hazırlayın ki, bununla allah'ın düşmanlarını, sizin düşmanınızı ve sizin bilmeyip, allah'ın bildiği düşmanları korkutasınız. allah yolunda her ne harcarsanız, size tam olarak ödenir. ve hiçbir haksızlığa uğratılmazsınız.
    enfal suresi, 60

    bir arkadaşımızın şurada bahsettiği katırlara gelecek olursak, yazı çok hoşuma gitti. ayrıca kuran'da, sadece davarlara değil, atlara, katırlara, eşeklere ayrı ayrı dikkat çekilmesi de iman artıracak türden bir olay. hakikaten ayette atlar, katırlar, eşekler diye ayrı ayrı geçiyor.

    davarları da o yaratmıştır. onlarda sizin için bir ısıtıcı, koruyucu ve nice nice yararlar vardır. onlardan bazılarını yersiniz.

    bir güzellik de vardır onlarda sizin için: sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada.

    ve ağırlıklarınızı yüklenir, canlarınızın yarısını tüketmeden varamayacağınız beldelere kadar taşırlar. hiç kuşkusuz, rabbiniz gerçekten rauf'tur, çok acıyıp esirger; rahim'dir, sınırsızca merhamet eder.

    hem binesiniz diye hem de bir süs olarak atları, katırları, eşekleri de yarattı. ve bilemeyeceğiniz daha neler yaratır o... nahl suresi, 5-9
hesabın var mı? giriş yap