• ingiliz bilim tarihçisi ve nazarımda bir yirmibirinci yüzyıl peygamberi.

    kendisi hakkında aylardır yazmak istiyor ancak kendisini halen yeterince kavrayamamış olmanın verdiği eziklikle tek bir kelime dahi yazamıyordum. herkesin tanıması ve bilmesi gereken bir insan olduğunu düşündüğümden bu probleme bir çözüm olarak, kendisinin 2002 senesinde cornell üniversitesinde verdiği bir konuşmanın şimdilik deşifre ettiğim kadarının transkriptini yazarak başlamayı uygun gördüm.

    kendisinin ne dedigini anlaya baslamak icin ozet bir yazisi http://www.forbes.com/asap/2000/1002/278.html adresinde bulunabilir.

    eğer ki biraz dahi olsa "yarın ne olacak" diye düşünen bir insansanız, james burke'ü tanımıyor olmanın hayatınızdaki eksikliğini kendisini tanıdıktan sonra fark edeceksiniz.

    çok önemli işleri connections ve the day the universe changed isimli onar bölümlük iki belgesel olmakla beraber, scientific american'da yazdığı yazılar, beyin üzerine yaptığı the neuron suite ve diğer birçok belgeseli de internetten bulunabilir. ayrıca halka hizmet adına tüm bu belgeselleri isteyen herkese bilaücret ulaştırmak da kendimi topluma faydalı kılmak adına üstlendiğim bir misyondur, sağlam bant genişliği olanlara download, olmayanlara da eve dvd postalamak suretiyle üstesinden gelmeyi düşündüğüm bu görevin ne kadar önemli olduğunun ise ancak aşağıdaki konuşmayı okuduktan sonra anlaşılacağını düşünüyorum.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap