2 entry daha
  • "pan american, labradford'un esas adamı mark nelson'a ait bir proje grubu olarak çıkmıştı ortaya, ancak halihazırda 7 yıllık bir geçmişe sahip olan bir gruptan artık bir proje grubu olarak bahsedilmesi mantıklı olmayacak. 1998 tarihli kendi ismini taşıyan ilk pan american albümünden sonra mark nelson, çeşitli sanatçı arkadaşlarının da desteğiyle pan american adı altında 360 business / 360 bypass ve the river made no sound adlı iki albüm daha yayımlamıştı. "quiet city" grubun dördüncü albümü.

    labradford ile birlikte tabiri caizse ambient'ın kralını yapmış olan mark nelson, pan american'ın ilk ortaya çıkış sebebinin daha elektronik, daha teknovari bir şeyler yapmak olduğunu itiraf ediyor. ancak pan american'ın bugün ulaştığı noktanın tekno veya dans müzikle pek alakası yok; daha çok post-rock'a yakın bir müzik bu. "quiet city"nin ilk şarkısı before pan american'ın müziğinin bir özeti gibi. 4 dakikadan kısa süren bu parça, müziğiyle godspeed you black emperor'u, vokalleriyle ise low'u anımsatıyor. wing tamtamvari davulları ve neredeyse duyulmayacak kadar kısık sesli klavyesi ile son derece kasvetli bir şarkı. inside elevation "quiet city"nin en atmosferik ve muhtemelen de en güzel şarkısı. akustik gitarın ve mızıkaya benzeyen o ne olduğu meçhul enstrümanın yarattığı ambiyansı tarif etmek mümkün değil.

    "quiet city"de kusur aramaya gerek yok: mark nelson yine iyi bir iş çıkartmış. labradford'dan belli ki biraz sıkılmış ve pan american ile yeni şeyler deneyip kendince eğleniyor. sanırım biz artık yeni bir labradford albümü için heveslenip gün saymaya başlayabiliriz, ancak "quiet city" labradford'u beklerken oldukça iyi zaman geçirtecekmiş gibi gözüküyor." *
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap