4 entry daha
  • dan sallitt'in yazıp yönettiği bağımsız amerikan filmi.

    öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu kadar kadın kadın bir filmin bir erkeğin elinden çıkmış olması beni biraz şaşırttı.

    filmle ilgili bilgi vermeden önce şunu belirteyim: temposu ağır ayrıca iki kadının arkadaşlığı üzerine kurulu bir hikaye var. müzik kullanımı yok. mutlaka izleyin diyemeyeceğim.

    film hakkında bilgiler içerir

    konu çoğumuzun aşikar olduğu güzel kızın çirkin kankası üzerinden ilerliyor. tabii bu kadar basit değil. belki de basit.

    çocukluklarından beri beraber olan bu iki kız arkadaş arasında kabullenilmiş bir eşitsizlik var. jo, hayatı boyunca erkeklerden istediği ilgiyi görmüş, psikolojik sorunları olan, ciddi bir varoluş krizi yaşayan, çalışmaktan hoşlanmayan ve kendi dertlerini dünyanın merkezine koyan güzel bir kadın.

    mara ise karakter olarak olgun ama erkekleri yeteri kadar tanıma fırsatı bulamamış, iş disiplini olan, çocuklarla iyi geçinen, yaşam dolu, kendine güvenen ama kendi gözünde asla jo kadar güzel, seksi, havalı olmayan bir kadın.

    film bu iki karakter arasındaki kabullenilmiş eşitsizliği gözümüze soka soka bitiremiyor. adeta masumiyet gibi zagor başını belaya sokuyor uğur peşinden koşuyor. ya da uğur bi orospuluklar peşinde bekir onun ardında öyle koşturup duruyorlar. iyi hoş ama öyle bir heyecan yok filmde. jo'nun aptal saptal histeri krizlerine yetişen bir mara var sürekli. e kız da bi noktadan sonra ben bununla uğraşamam diyor çoluğa çocuğa karışıyor. jo da gerçeklikle tek bağlantısı olan mara'yı kaybettikçe hayattan da kopuyor.

    nihayetinde jo ölüyor. mara bu olayı artık bir anne soğuk kanlılığıyla karşılasa da kendini bir noktada tutamıyor. cenazenin ortasında kızına sarılarak 'onu yaşatamadım' şeklinde ağlıyor. bahsi geçen sahne filmin en can alıcı sahnesiydi.

    filme kötü demek bana düşmez ama ben şahsım adına çok keyif aldığımı söyleyemeyeceğim. kadın olsam daha fazla şey bulabilirdim kendimden. ama değilim. mara'yı oynayan tallie medel'i taktir etmeden de geçilmez. oyunculuğuna sağlık.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap