800 entry daha
  • 26 nisan'da yedinci stüdyo albümünün çıkış şarkısını yayınlaması beklenen şarkıcı. bütün sosyal medya hesaplarındaki profil resmini değiştirdi ve internet sayfasında geri sayım başlattı.

    swift'in dönüşüyle ilgili diğer konulara değinmeden şu türkiye konserinden bahsetmek gerek. geçtiğimiz aylarda sezer zaman isimli bir organizatör swift'in 18 haziran'da istanbul'da konser vereceğini iddia etmişti. şimdi yine aynı adam 18 ağustos'ta antalya hello summer fest'e geleceğini söylüyor. bir diğer iddiası da kıbrıs'a gitmesi.

    evet, taylor yeni bir döneme başlıyor ve muhtemelen bu dönemde daha fazla tanıtım yapacak ama taylor swift gibi büyük bir isim -bence- türkiye'ye gelse gelse istanbul'da stadyum konseri için gelir, antalya bana çok uçuk bir iddia gibi geliyor. hele kıbrıs gibi çok büyük siyasi sorunları olan küçük bir ada swift için ütopik bir yer. yine de adam çok ısrarlı, ara ara paylaşım yapmayı hiç ihmal etmiyor. doğruyu söyleyip söylemediğini zaman gösterecek.

    tanıtımlara geri dönersek, swift daha şimdiden reputation için yaptığı tanıtımdan fazlasını yaptı. new york, los angeles, tokyo, toronto, melbourne, sydney, mexico ve berlin gibi şehirlerin merkezlerinde apriltwentysix.com linki verilerek geri sayımlar yapılıyor.

    şu an için şarkıyla ilgili tek tahmin love story ya da mine gibi romantik bir çıkış parçası olacağı. swift, albümün temasını pempemsi bulutlar olarak seçmiş. sonrasında paylaştığı fotoğraflar da aynı şekilde kalpli ve renkli şeyler. bu görüntülerin ise müzik videosundan olduğu düşünülüyor. swift'in sitesindeki mail grubuna kaydolduğunuzda arkada video işareti çıkıyor.

    sosyal medyadaki teorilerin başında arka planı 1989'a benzediği için, onun ayarında bir albüm olacağı iddiası geliyor. swift'in yeni logosunun kabuğunu değiştiren bir yılan izlenimi vermesi, reputation dönemi gibi bulutlar kullanması ve yine yüzüklere odaklanması fanların dikkatini çeken diğer noktalar.

    malum swift'in geri sayımı başlattığı 13 nisan swift'in sitesinde satılan takvimdeki işaretli tarihlerden biriydi. görünen o ki yine her şeyi aylar öncesinden planlamış. diğer işaretli tarihler:

    13 mayıs
    13 temmuz
    13 ağustos
    3 ekim

    bu şarkı swift'in republic records altında yayınlayacağı ilk proje. önceki şirketi big machine'nin aksine republic radyo ve streaming platformlarını oldukça etkili kullanan bir şirket. üstelik uluslararası tanıtımlara önem veriyorlar. eğer drake ve ariana grande'ye gösterdikleri desteği swift'e de gösterirlerse büyük başarılar elde edecektir. look what you made me do yayınlandığında republic olmadan 1100 puanla zirveye oturmuştu. republic'in bunu ileriye taşıyıp taşıyamayacağını merak ediyorum. nihayetinde bir radyo istasyonuna tüm gün ariana'nın üç şarkısını çaldıracak kadar güçlüler.

    albümün çıkış tarihi ise eğer swift eski alışkanlıklarını devam ettirirse haziran sonu ya da temmuz başı olur. çıkış şarkısıyla albüm arasında genellikle 10-11 hafta bekliyor. esas beklenmesi gereken şey albüm. swift'in çıkış şarkıları albümün orta seviye şarkılarından biri oluyor ve albümle ilgili çok az fikir veriyor.

    şimdilik albümün ilk haftadan itibaren streaming platformlarında olup olmayacağına dair bir haber yok. swift'in republic gibi streaming odaklı bir şirketin altında albümü streaming'den çekebileceği de şüpheli. her şey bir yana, artık dinleyiciler swift'in streaming platformlarına döneceğini biliyorlar. albüm çıktığında fanları ne olursa olsun hemen alırlar muhtemelen ama genel dinleyici albümün streaming platformlarına gelmesini bekleyecektir. normalde republic bu gerçeği fark eder ve albümü streaming platformlarına koyardı ancak şöyle bir şey var. swift, republic'in elindeki en büyük, belki de tek büyük, albüm şarkıcısı. diğer şarkıcılar gibi kariyerinde abd'de toplam on milyon albüm satamamış şarkıcılar başka bir şey, swift gibi dijital dönemin abd'de en fazla albüm satan şarkıcısı bambaşka bir şey. sanırım republic'in de nasıl bir politika izleyeceğini zaman gösterecek. fanlar 1989'ın temasından yola çıkarak büyük bir albüm dönemi olacağını söylüyor ama benim için en iyi ipucu republic'in yaptığı 200 milyon dolarlık anlaşma. swift'i desteklemek için ellerinden geleni yapacaklarsa o anlaşmada ödeyecekleri miktar için yapacaklar.

    fanları aylardır ipucu toplayıp şarkının ve albümün çıkış tarihini bulmaya çalıştılar ama swift her zamanki gibi onlara başka bir şey gösterip aslında farklı türde ipuçları verdi. tıpkı 1989 döneminde güllerle ve reputation öncesi zamanla ilgili teoriler gibi fanların palmiye ağaçlarıyla ilgili iddiaları da çoğunlukla boş çıktı. şu bahsi geçen fotoğrafta sayılması gereken ağaçlar değil, yıldızlarmış. 61 yıldız var ve o fotoğrafın paylaşıldığı tarihle 26 nisan arasında 61 gün var. bir diğer ipucu taylor nation'ın ocakta paylaştığı gönderi. 115 gökkuşağı var ki o günden 26 nisan'a kadar olan gün sayısı da aynı. yine aynı şekilde swift'in elle dergisi için verdiği röportajın 26. maddesi "geri sayımlar yapmayı" sevmesiyle ilgili. bir diğer ipucu swift'in ekimden bu yana paylaştığı instagram fotoğraflarında yüzündeki kalp. takvimde yer alan "arbor day" ipuçlarından biri. geçen ekim amerikan müzik ödülleri'nde yaptığı konuşmada "next chapter" için heyecanlı olduğunu söylemişti. swift'in 2010 şarkısı the story of us'ın içinde next chapter sözü geçmekte ve şarkının süresi 4:26 dakika, başka bir deyişle yeni şarkının çıkış tarihi. son olarak, iheartradio müzik ödülleri'ndeki ojesi ve yüzükleri dün paylaştığı fotoğrafla ortak noktalara sahip. taylor swift işte, bildiğiniz gibi.
1828 entry daha
hesabın var mı? giriş yap