24 entry daha
  • sadece şömine, mumlar, sıcak kurabiye kokusu, rahat ev giysilerinden ibaret olmayan felsefedir.
    ortamı sıcacık huzur dolu bi' hale getirdik tamam.
    zihni de "hygge"lemek gerekiyor ki huzuru, dinginliği, mutluluğu tam olarak hissedebilelim.
    bunun için hygge felsefesinin zihinle ilgili kısımlarını alıntılayarak bir kaç öneri de ben eklemek istedim. türkiye'de uygulaması kısmen zor olan kısımlar bunlar bana göre.

    an'da kalmak – bu trafikte, iş stresinde, geçim derdinde an'da kalmak zor gibi görünüyorsa da meditasyon yaparak başlangıç yapabilirsiniz. günlük düzenli yapabildiğinizde; zihninizin dinginleştiğini, stres seviyenizin önemli ölçüde azaldığını hissediyorsunuz. denedim, çalışıyor.

    minnettarlık – dan arkadaşların mutluluğunun enn önemli sırlarından birinin bu madde olduğunu düşünüyorum. çünkü sahip olunan küçük ya da büyük fark etmeksizin her şeye müteşekkir olmak, hem kişinin frekansını arttıran hem de daha fazlasının gelmesine alan açan bir durum. üşenmezseniz günlük minnet listesi yapabilirsiniz. benim hayatımda ciddi fark yarattı diyebilirim.

    uyum – kendini kanıtlama, yarışma olmadan çevre ile uyum içinde olma durumu. egodan sıyrılmak, herkese eşit yaklaşabilmek, gösterişten uzak minimalist yaşamak.

    ateşkes – hygge ortamında olaylar, gerginlikler yok. “no more drama in my life” diyorlar. siyaset, din gibi gerginlik çıkabilecek konuların hygge ortamında yeri yok.
    -bütün gün işyerinde bu tartışmaları (bir yere varmayan versiyonlarını) dinlemek zorunda kaldığım için aslında belki de en ihtiyacım-ız olan şey; neşe, bilgi, ilham, motivasyon içeren konuşmalar, ortamlar.

    son eyyor; mutluluk hem bi' seçim, hem de biraz beceri işi. herkes hygge felsefesine kıyısından köşesinden bulaşsa ülkenin frekansı değişir bence.*
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap