28 entry daha
  • artık medyanın iyice bayan, ama kimsenin de höt diyemediği parolasıdır, iki yüzlülüğüdür. haber başlıklarında "yurdun x e teslim olması" durumu ancak ve ancak istanbulun bu duruma dahil olmasıyla olanaklıdır. türkiyenin bi yerinde deprem olabilir, ama bu deprem istanbulda hissedildiyse haber niteliği taşır.

    bu durum eminim doğal afetleri düzenli olarak yaşayan ama "istanbul etkilenmedi" diye ilgi çekemeyen 'yurdum' insanının kanına dokunuyordur, dokunmalıdır da.

    (bkz: 22 ocak tarihinde yurdumuz kara teslim oldu)

    şimdi benim hatırladığım son bir kaç haftadır doğu kara teslim oldu, hatta bir kaç gün oncesinden beri anadolunun pek bi kesimine kar yağıyor. bu olayları medyanın yazmasını bırakın, haber yapılan şey istanbul'un kara teslim olacağına yonelik ve bu durum "yurdumuz kara teslim oldu" diye yansıtılıyor. sanki erzurum, muş, bingol ve onlarca il, ilce haftalardır kar altında değilmiş gibi.

    bu paralelde yaşanan diğer durum ise geçen ay içerisinde istanbula kar yağacak diye bir hafta boyunca haber yapılması ve sonunda yağmaması idi. eminim türkiye'nin bir çok kesimi zaten karlar altındaydı.

    (bkz: türkiye de depremler)

    <12 lik punto> yalovada 2.3 şiddetinde deprem. </12 lik punto>halk sokaklara çıktı, panikte. şimdi 4 saatlik istanbul ve deprem adlı programa geçiyoruz.

    adana, hakkari, gümüşhane vs.. de 5 şiddetinde deprem oldu. can kaybı yok. şok haber sibel can kameralarımıza yakalandı!

    arada bariz bir ayrımcılık hiç mi gozunuze çarpmıyor?

    "yuh almagest, istanbulda 15 milyon kişi yaşıyor abartma sen de" diyenler için;

    istanbulun medyanın en çok takip edildiği şehir olduğu doğrudur. ama neden istanbula yağan iki santim kar 10 kaplan gücündedir, taşan dereler bi anda amazon olur? neden 2.3 şiddetinde deprem ulusal kanalların tüm yayın akışını temelden sarsar? anadoluda eminim bazı yerler 6 ay kar altında, eminim her ay dereleri taşıyor? hatta oralarda biz istanbulluların canını sıktığından daha cok can sıkıyor, belki de can acıtıyor.

    tüm bunlar bir kenara esas merak ettiğim, neden bu iki yüzlülük çifte standart kimseye batmıyor?
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap