19 entry daha
  • hiv, frengi, bel soğukluğu. hadi bunlar en bilinenler. hpv ortalıkta kol geziyor, ve çevremde bu korunmasız seks yapabilme rahatlığına bizzat tanık olmak beni dehşete düşürüyor.
    geçen sene bir kız arkadaşım bana geldi, ya hamile olabilirim falan dedi. yeni bir ilişkisi vardı, daha 1 ay olmuştu başlayalı. doğum kontrol hapı kullanıyormuş, fakat regli gecikmiş. birlikte gittik doktora, hamilelik yok, hapın böyle etkileri olabilirmiş falan.
    eliza testi yaptırdınız mı kondomsuz ilişkiye girmeden önce dedim. yoo dedi. peki hamile olsaydın ne yapacaktın dedim. bilmem ki doğururdum heralde dedi. e daha ilişkin çok yeni, erkek arkadaşının işsiz kaldığından ve ciddi ailevi kriz yaşadığından bahsediyodun geçen gün dedim. ya işte ne bileyim bilmiyorum falan dedi ebleh ebleh baktı suratıma. boynundaki havalı beats kulaklığı duruyordu muayeneye girerken. sonra funkyzone niye hipsterlara giydiriyor. ben bu kadar janjanlı ambalajlı cahillik görmedim vallahi. neyse yani, bu kadar cahil mal sayesinde pek çok cinsel yolla bulaşan hastalık hiç olmadığı kadar arttı gibi geliyor bana. ben sivrisinekten bile bişey bulaşır diye her yıl eliza testi yaptırıyorum.
    kadınlar smear testi yaptırmayı ihmal etmemeli.

    hayatınız korunmasız ilişkiye girecek kadar ucuz ise eğer, bari karşınızdakini uyarın geçmiş ilişkilerinize dair. cinsel yolla bulaşan hastalıklarda bile kondom yüzde yüz koruyuculuk sağlamıyor maalesef.

    hiv kapan arkadaşlar da moral bozmasın ve bilinçli olsun. yeni nesil ilaçlar bildiğim kadarıyla gayet de etkili hale geldi. başlığı görünce şunları yazayım dedim açıkçası, videoyu izlemedim
hesabın var mı? giriş yap