80 entry daha
  • bir baba 15 yaşındaki kızına tecavüz etse (alabama bu sonuçta), o çocuk yine illa doğacak, öyle manyakça bir kanun.

    ensest,
    çocuk tecavüzü,
    bebekte genetik bozukluk,
    annede ağır psikolojik hasar...

    hiçbiri istisna değil. hepsini toplayıp bir araya koy, yine de izin yok.

    öyle kılpayı filan geçmiş bir kanun da değil, bayağı ezici çoğunlukla oylanmış eyalet meclisinde. 25 erkek tarafından. tecavüz gibi durumların istisna olmaları da yine rahat bir çoğunluk tarafından reddedilmiş.

    ***

    ben o oyları veren orkları merak etmiyorum. aralarında yaşadım. asıl, sabah akşam "liberaller batı medeniyetini yok ediyor, feminizm çağın kanseridir" muhabbetinden ekmek yiyen, her halttan mağduriyet çıkarmada 1.7 sjw gücünde* olan genç sağcılar ne diyorlar medeniyetin bu haline? *(takriben 2.5 akp mağduriyetine denk geliyor bugünkü kurla)

    külliyen aydınlanma karşıtı insanlara memleketi teslim ettiler yahu. zira durum alabama ve georgia gibi boktan yerlerle sınırlı değil. trump'ın atamaları ve emeklilikler sayesinde en az bir nesil boyunca muhafazakar çoğunluk olacak supreme court'ta. roe v wade kararını iptal etmeleri bayağı gerçekçi bir senaryo.

    o muhafazakar oyların böyle şeylere yol açacağını herkes biliyordu. zaten bir sürü katolik ve evanjelist, trump gibi tamamen zıt karakterdeki bir adama bu anayasa mahkemesi üstünlüğü için destek verdiler. kumar oynadılar ve kazandılar. bu "tatlısu sağcıları" ise kullanışlı aptalları oynuyorlar hala. bu yasakların çok daha yaygın olmamasının tek nedeni, aşağıladıkları insanların aktivizmi, yoksa orkların denememesi değil. her dönem yüzlerce benzer teklif getiriliyor eyalet meclislerine.

    solun kazanımlarının konforu içinden bütün gün sola çakmak dev korkaklık. biz de çakıyoruz da her şeyin bir ayarı var. bu tatlısu sağcılarının hepsini new yorklardan, la'lerden toplayıp, alabama'ya yeniden eğitim kampına yollamak lazım. yemin ederim dönünce ilk işleri berkeley'de vegan yoga merkezi açmak, damardan quinoa almak olur.

    evet, her ülkede, her cenahta yobaz var. var ama aşıları, kürtaj hakkını, sendikaları, küresel ısınmayı vb komple soros komplosu olarak gören bu amerikan orkları başka. ekonomik güçleri yüzünden sadece batı için değil, tüm gezegen için tehlikeler.
91 entry daha
hesabın var mı? giriş yap