2 entry daha
  • birazdan plağı savunmaya cengaver yeni sözlükçüler gelecektir, 'analog ses de analog ses' diye. flac'tan dem vuracaklardır; dsd'den, dsf'ten, 24'lerden 192'lerden... yetmeyecek -pek tabii ki- binlerce dolarlık ses sistemlerinden bahsedeceklerdir... benim açık açık duyamadığım format farklarını, onlar 256 kbps ila 320 kbps'yi bile saniyesine anladıklarını iddia edecekler... yani konuşacaklar da konuşacaklar...

    ben artık çok sıkıldım tüm bu olaylardan. cd'den duyulan seslerin de analog olduğunu, kasetten duyulan seslerin de analog olduğunu, plaktan duyulan seslerin de analog olduğunu anlatmaktan çok yoruldum. bir de garip garip benzetmeler yapmışsınız; sanki görme duyusuyla işitme duyusu birmişçesine... görmenin bambaşka bir alan, duymanın bambaşka bir alan olduğunu da kabul etmiyorsunuz. sanıyorsunuz ki 4k ile 480p arasında görüntü farkı = 256 kbps ile 256 dsd arasındaki gibi olacak. öyle sanın, ne diyeyim amına koyayım bu saatten sonra.

    bunca yıl sonra görüyorum ki bir ufacık dünyanız var. size belletilen klasik şeyler var. onlarla da mutlu oluyorsunuz. bir ses plaktan geliyorsa kesinlikle daha iyi olmak zorunda diye düşünüyorsunuz. cd'den geliyorsa o ses boktur. mp3 mü hele?.. direkt çöp... 15 yıldır bu işin içindeyim, ben pes ettim. ama siz kendinizi bununla tanımlıyorsunuz. bıraktım artık 'müziği dinleyin, formatlara takılmayın. belli bir yaştan sonra o khz'leri de zaten duyamayacaksınız' demekten.

    n'apayım hocam? ben bunları yıllar yılı deneyimlesem ne olacak?.. sen öyle inanmışsın. nasıl ki bugün görmediğimiz bir şeye inanabiliyorsak, duymadığımız şeylere de pekala inanabiliriz.

    size hiss'lerle, klik'lerlei noise'larla mutlu mesut dinlemeler. ben o 'dijital' mp3'lerle remastered albüm dinlemeye devam edeceğim. hı hı, 3 liralık snopy kulaklıkla, yutup'tan dinliyorum müziği. kesin öyle olmalıyım yani, değil mi?.. nasıl akape'ye oy atmaya her insan fetöcü, ben de plağı savunmuyorum diye yutup'tan 380p müzik kasan köylüyüm. selamlar beyler.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap