31 entry daha
  • saygı bekleyen insan için yazıyorum , 2 tane bitirme çalışmam var. dünyanın her köşesinde telekom işleri yaptım. yeri geldiğinde yardım istendiğinde yerli milli ürünlerin yapımında yardımcı oldum. kariyerimin başında daha bugün videolarını izleyip vuhuu dediğiniz silahların yapımında ufakda olsa tuzum bulundu. daha fazlasınıda yapabilirdim ama ne yazık ki daha iyi maaşlı bir işe geçmem lazımdı. çalıştığım yabancı firma bana çok iyi davransada aklım hep o genç idealist işlerde kaldı. neden genç yaşımda ayrıldım arkadaşım biliyor musun ?

    anlatayım :

    (bkz: üretim olanakları eğrisi)

    bu nedir arkadaşım anlatayım bu eğri derki bir ülkede kaynaklarla yapabileceğin şey sınırlıdır. yani sen 150000 kişiyi diyanet üzerinden doyururken üretim yapacak insanlara vereceğin sermayeyi laf üretecek insanlara veriyorsun demektir. ülkenin değerli kaynakları ve sermayesini üreteceklere vermediğin sürece üretim yapacak insanlar yabancı firmalarda değer ve para gördüklere yere gidecek sende amerikan ve çin gibi milletler didişirken telefon markana göre taraf tutacaksın.

    bak arkadaşım girişimcilik ne yazıkki vatan millet sakarya edebiyatı ile olmuyor. üretecek insanların tuzu kuru olmazsa üretemiyor bu çağlardan beri böyle . medici ailesi olmasa da vinci olmazdı, newton’un ailesi aristokrat olmasa o matematik kanunları 100 sene gecikirdi. bill gates’in babası olmasa okulu kırıp bilgisayar ile uğraşmazdı. dünyayı değiştiren fakir gururlu genç hikayesi bir iki tanedir ama dünyaya hükmeden tuzu kuruların hikayesi sayısızdır.

    bizim tuzu kurularımız üreten insanlar olmadıkça ne sen ne ben ne de çocuklarımız rahat edemeyecek.

    not: diyanetin gerekli bir kurum olduğunu ama gerektiği gibi kullanılmadığını düşünüyorum.

    not 2: ateist değilim
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap