72 entry daha
  • giro102 19. etap: treviso › san martino di castrozza, 151km

    sprinter dedik yine kaçış uzattı başını aradan!

    sprinter pedalların sahneye davet edildiği 18. etabın sonunda sahneden bir türlü inmek bilmeyen çocuklar gibiydi günün kaçışı ve yine, yeniden zaferle taçlandırdılar etabı! zafere uzanan pedal 222km uzunluğundaki etabın sonunda nippo vini fantini faizanè takımının genç italyan pedalı damiano cima oldu! bu kendisinin ilk profesyonel zaferi!

    damiano cima, nico denz ve mirco maestri üçlüsünün etabın 50. km’sinden sonuna dek kaçtığı etabın sprint düzlüğünde maglia ciclamino farkı bu kadar yakınken bora-hansgroheli ackerman ve groupama-fdj takımından demare arasında kıran kırana mücadele kaçınılmazdı ve oldu da ama zaferin adı ne ackerman ne de demare yazıldı!

    son metrelerde kaçışın diğer iki ismi maestri ve denz pes etse de damiano cima mücadeleye devam etti ve 2mt farkla ackermanın önünde etabı kazandı, en iyi ikincinin sevinci de gün sonunda maglia rosa olurken genel klasman favorileri yarınki zirve bitişini düşünerek dinlendi.

    dağlı bir kabiledir maglia rosa aşkı

    sefasını süremeden deniz havasını yolumuz yine dağların yücesine düştü gözyaşları içinde. kısa ama sert bir etap var karşımızda… treviso şehrinden başlayıp cat2 sınıfı san martino di castrozza tırmanışının 1478mt rakıma konuşlu zirvesinde sona erecek 19. etap 151km uzunluğunda.

    dünkü etapta deniz seviyesine dek misket misali yuvarlanan peloton bu şımarıklığının cezasını bugün usul usul san martino di castrozza zirvesine tırmanarak çekecek. kısacası dolomitlerdeyiz, burası adamı kesrin bölünmeyen parçası yapar!

    dalgalı bir profilde piave nehri boyunca 60km pedalladıktan sonra günün ilk tırmanışı passo di san boldo dağ geçidi eteklerine varacak peloton. 6.5km uzunluğundaki cat2 sınıfı tırmanışın ortalama eğimi neredeyse %7. belluna dolotimi ulusal parkını aşırtan san boldo dağ geçini inişi sonrası yine piave nehri boylarına varmış olacağız. 86. ve 109. km’lerde geçilecek ara sprint kapıları maglia ciclamino için kaçıştan puan kalırsa mücadele dolu geçecektir.

    ama asıl mücadele 120. km geride kalıp da san martino di castrozza zirvesi ufuktan görününce başlayacak. son 15km kala ortalama eğimi %6’ya varan zirvesi 1478mt rakıma konuşlu san martino di castrozza ciddi anlamda başladığında favorilerden oluşan elit tırmanışçıların pelotonunda maglia rosayı silkelemek için ataklar başlayacaktır. pembe mayo taşıyıcısı carapaz ve fedaisi landa sıkı dursana lo squalo nibalinin sağ solu belli olmuyor keza son üç dört etapta üserekli zaman kaybeden takımsız roglic de karşı atakla cevap verebilir.

    kaynak götüm değil tabii ki aynakol.org!
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap